Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βραζιλία: Ο Πρόεδρος Μπολσονάρο ανακοίνωσε ότι βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό!

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 07 Ιουλίου 2020 19:26 Βραζιλία: Ο Πρόεδρος Μπολσονάρο ανακοίνωσε ότι βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό!

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Τζάιρ Μπολσονάρο, ανακοίνωσε βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.

«Ήταν θετικό», είπε ο Μπολσονάρο -φορώντας προστατευτική μάσκα- σε μια επιλεγμένη ομάδα δημοσιογράφων το μεσημέρι της Τρίτης.

Ο 65χρονος πρόεδρος της Βραζιλίας, έχει συχνά υποβαθμίσει την πανδημία και έχει κατ΄ επανάληψη παραβιάσει την κοινωνική αποστασιοποίηση, ακόμη και όταν η Βραζιλία έγινε η δεύτερη χώρα με τα περισσότερα κρούσματα μετά τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τον Μάρτιο, καθώς ο κορονοϊός είχε τα πρώτα του κρούσματα στη Βραζιλία, ο ακροδεξιός λαϊκιστής ηγέτης της Βραζιλίας με διάγγελμά του υποστήριξε πως εάν μολυνθεί, θα αποτινάξει γρήγορα την ασθένεια χάρη στο «αθλητικό του υπόβαθρο».

Από τότε ο Μπολσονάρο συνέχισε να παρακολουθεί κοινωνικές εκδηλώσεις και πολιτικές συγκεντρώσεις, συχνά φορώντας λανθασμένα τη μάσκα ή και χωρίς να την φοράει.

Η διάγνωση του Μπολσονάρο έρχεται μόλις τρεις ημέρες μετά το γεύμα του στο σπίτι του πρεσβευτή των ΗΠΑ στη Βραζιλία, Τοντ Τσάπμαν, στην πρωτεύουσα, Μπραζίλια.

πηγή: newsit.gr