Τραβάει το σχοινί ο Ακάρ: Υπάρχουν νησιά στο Αιγαίο για τα οποία δεν έχει καθοριστεί η κυριαρχία τους

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 07 Ιουλίου 2020 20:58 Τραβάει το σχοινί ο Ακάρ: Υπάρχουν νησιά στο Αιγαίο για τα οποία δεν έχει καθοριστεί η κυριαρχία τους

Την ίδια ώρα, οι Τούρκοι μαζεύουν υπογραφές προκειμένου να δικαστεί η Ελλάδα για "θανάτους προσφύγων".

Επιμένει να ανεβάζει τους τόνους η Άγκυρα, αυτή την φορά δια στόματος Ακάρ. Σε συνέντευξή του στο BBC, ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας υποστήριξε ότι στο Αιγαίο υπάρχουν νησίδες των οποίων η κυριαρχία δεν είναι καθορισμένη.

"Υπάρχουν νησιά, βραχονησίδες και νησίδες που δεν έχει καθοριστεί η κυριαρχία τους. Σε αυτό το θέμα χρειάζεται προσοχή. Σε ορισμένα από αυτά, οι γείτονες μας οι Έλληνες, σε ανώτερο επίπεδο πραγματοποιούν επισκέψεις με υπερβολικές τελετές" είπε χαρακτηριστικά ο Χουλουσί Ακάρ.

Τουρκία: Υπογραφές κατά της Ελλάδας για θανάτους προσφύγων στον Έβρο

Νωρίτερα, το παραλήρημα της Τουρκίας έφτασε στο απόγειό του, επιχειρώντας να βάλει και πάλι στο κάδρο το προσφυγικό, εκτοξεύοντας αδιανόητες απειλές εναντίον της Ελλάδας. Με ανάρτησή του στο Twitter, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της χώρας Γιαβούζ Σελίμ Κιράν κάνει λόγο για νεκρούς μετανάστες στον Έβρο τον περασμένο Μάρτιο και ανακοίνωσε ότι η Τουρκία μαζεύει υπογραφές εναντίον της Ελλάδας επί του θέματος.

Σύμφωνα με τον Κιράν, η Τουρκία θα καταθέσει τις υπογραφές αυτές - πάνω από 100 τον αριθμό έως τώρα- στο Ευρωκοινοβούλιο και θα ζητήσει τη διεξαγωγή έρευνας.

"Οι ελληνικές αρχές διαψεύδουν ότι σκοτώθηκαν πρόσφυγες περνώντας στην Ελλάδα. Έχουν συγκεντρωθεί περισσότερες από 100 υπογραφές για να διερευνηθεί το ζήτημα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Η Ελλάδα θα πρέπει να τηρήσει τις υποχρεώσεις της απέναντι στους πρόσφυγες και να τιμωρήσει τους υπεύθυνους", γράφει στην ανάρτησή του ο Τούρκος υπουργός.

Πηγή: TheToc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση