Συγκίνηση στην Ιταλία: Χώρισαν σιαμαίες αδερφές με πρωτοποριακές επεμβάσεις (video)

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 07 Ιουλίου 2020 22:36 Συγκίνηση στην Ιταλία: Χώρισαν σιαμαίες αδερφές με πρωτοποριακές επεμβάσεις (video) Πηγή εικόνας Facebook Ospedale Pediatrico Bambino Gesù

Δυο σιαμαίες αδελφές οι οποίες ήταν ενωμένες από το κεφάλι χωρίστηκαν με επιτυχείς επεμβάσεις στο παιδιατρικό νοσοκομείο Bambin Gesù της Ρώμης.

Οι δυο αδελφές έγιναν δυο χρόνων στις 29 Ιουνίου και κατάγονται από την κεντρική Αφρική. Συνολικά, υποβλήθηκαν σε τρεις χειρουργικές επεμβάσεις, διότι ήταν ενωμένες από μεγάλο τμήμα του κρανίου, του αυχένα και του φλεβικού συστήματος. Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης εξηγούν ότι πρόκειται για την πρώτη επέμβαση αυτού του είδους στην χώρα και πιθανότατα, σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η προετοιμασία των επεμβάσεων διήρκεσε έναν ολόκληρο χρόνο και η τελευταία πραγματοποιήθηκε στις 5 Ιουνίου. Όπως αναφέρει το ιταλικό παιδιατρικό νοσοκομείο, η μετεγχειρητική τους πορεία των τελευταίων τριάντα ημερών, θεωρείται απόλυτα ικανοποιητική.

Η θετική αυτή έκβαση οφείλεται και στην χρήση νέων τεχνολογιών, με τρισδιάστατη αναπαράσταση του κρανίου των δυο μικρών σιαμαίων. Οι ιταλοί επιστήμονες υπογράμμισαν ότι η κρισιμότερη φάση ήταν ο χωρισμός του φλεβικού συστήματος, το οποίο σε πολλά σημεία ήταν κοινό.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο αποφάσισαν να επέμβουν σε τρεις διαφορετικές φάσεις, καταφέρνοντας, με τον τρόπο αυτό, να περιορίσουν τον κίνδυνο ισχαιμίας και αιμορραγιών.

Η πρωτοποριακή αυτή επέμβαση οφείλεται στην συνεργασία πάνω από τριάντα, συνολικά, γιατρών και νοσοκόμων του Bambin Gesù.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 
Προσαρμοσμένη αναζήτηση