Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βρετανία: Ένας σερ στην εκστρατεία διάσωσης του ζωολογικού κήπου του Λονδίνου

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2020 16:02 Βρετανία: Ένας σερ στην εκστρατεία διάσωσης του ζωολογικού κήπου του Λονδίνου

Ο κορωνοϊός απειλεί τη 200 ετών Ζωολογική Ένωση με λουκέτο

Εκστρατεία για τη διάσωση του ζωολογικού κήπου του Λονδίνου, στη Μεγάλη Βρετανία, οργάνωσε ο φυσιοδίφης σερ Ντέιβιντ Ατένμπορο, με τη δημοσίευση ενός βίντεο στο οποίο κάνει έκκληση για δωρεές.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο 94χρονος επιστήμονας κάλεσε σήμερα τους δωρητές να σπεύσουν προς διάσωση της ένωσης που διαχειρίζεται τον ζωολογικό κήπο, η επιβίωση του οποίου απειλείται από την κρίση του νέου κορονοϊού.

«Χωρίς τη βοήθειά σας, μπορεί να βρεθούμε αντιμέτωποι με το κλείσιμο του παλαιότερου επιστημονικού ζωολογικού κήπου του κόσμου και μιας ένωσης που έχει εδώ και 200 χρόνια εξαιρετική συνεισφορά στην προστασία και την κατανόηση της πανίδας και της χλωρίδας», δηλώνει ο 94χρονος επιστήμονας στο βίντεο.

Το βίντεο αναρτήθηκε σήμερα στη σελίδα της Ζωολογικής Εταιρείας Λονδίνου στην οποία γίνεται έκκληση για δωρεές.

Η Ζωολογική Εταιρεία Λονδίνου είναι μια ένωση που ιδρύθηκε το 1826 για να υποστηρίζει προγράμματα προστασίας των ζώων σε περίπου 50 χώρες και διαχειρίζεται δύο ζωολογικούς κήπους, στο Λονδίνο και το Γουίπσνεϊντ, 60 χλμ. βορειοδυτικά της πρωτεύουσας.

Η Ζωολογική Εταιρεία Λονδίνου υποχρεώθηκε να κλείσει τις εγκαταστάσεις της για το κοινό εξαιτίας της πανδημίας και ελπίζει τώρα να συγκεντρώσει ένα εκατομμύριο στερλίνες (1,12 εκατ. ευρώ) για να εξασφαλίσει το μέλλον τους και το μέλλον των 20.000 ζώων που ζουν σ' αυτές, μεταξύ των οποίων απειλούμενα είδη, «από μικροσκοπικούς βατράχους μέχρι μεγαλοπρεπείς τίγρεις», τόνισε ο φυσιοδίφης.

Παρόλο που οι δύο αυτοί χώροι άνοιξαν και πάλι τις πύλες τους μετά τη χαλάρωση του lockdown και έχουν «περιορισμένο αριθμό επισκεπτών», η Ζωολογική Εταιρεία Λονδίνου αντιμετωπίζει «τεράστια οικονομική πίεση», σύμφωνα με τον διευθυντή της, τον Ντόμινικ Τζέρμι.

«Και χωρίς χρήματα, η κρίσιμης σημασίας δουλειά μας δεν μπορεί να συνεχισθεί», υπογραμμίζει στη σελίδα της η ένωση, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Επιπλέον της δουλειάς της για την προστασία της πανίδας και της χλωρίδας, η ένωση είναι επίσης «στην αιχμή του δόρατος της έρευνας για να κατανοήσουμε πώς ασθένειες, όπως οι κορονοϊοί, μεταδίδονται από την άγρια πανίδα στον άνθρωπο», πρόσθεσε. «Όμως έχουμε ανάγκη βοήθειας για να συνεχίσουμε».