Έλαβε απόφαση για τα σχολεία το Χονγκ Κονγκ: Κλείνουν από Δευτέρα λόγω κορωνοϊού

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020 10:42 Έλαβε απόφαση για τα σχολεία το Χονγκ Κονγκ: Κλείνουν από Δευτέρα λόγω κορωνοϊού

Μεταξύ των νέων κρουσμάτων μαθητές και γονείς

Λουκέτο σε όλα τα σχολεία από Δευτέρα ανακοίνωσε η υπηρεσία Εκπαίδευσης του Χονγκ Κονγκ και μέχρι νεοτέρας, εξαιτίας της έξαρσης των κρουσμάτων μετάδοσης του SARS-CoV-2 στην κοινότητα, που προκαλεί φόβους πως η εξάπλωση της πανδημίας θα επιταχυνθεί.

Η ανακοίνωση επιβεβαίωσε την πληροφορία που είχε δημοσιεύσει νωρίτερα σήμερα η εφημερίδα South China Morning Post, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Τα περισσότερα σχολεία παρέμειναν κλειστά από τον Φεβρουάριο, με πολλά να στρέφονται στη χρήση του Διαδικτύου και στις παραδόσεις μαθημάτων μέσω βιντεοδιάσκεψης. Πολλά σχολεία για ξένους μαθητές έχουν ήδη κλείσει για τις θερινές διακοπές.

Η πόλη κατέγραψε 42 κρούσματα την Πέμπτη, με τα 34 να οφείλονται σε εντόπια μετάδοση. Η South China Morning Post ανέφερε πως εντοπίστηκαν σήμερα τουλάχιστον 30 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα στην αυτόνομη περιοχή.

Ανάμεσα στα πρόσφατα κρούσματα είναι μαθητές και γονείς, σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας της τοπικής κυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ, τον Κέβιν Γιονγκ.

Το σύνολο των κρουσμάτων μόλυνσης από κορωνοϊό από τα τέλη του Ιανουαρίου έχει φθάσει τα 1.366. Ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας της COVID-19 ανέρχεται σε επτά.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση