Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κλιμάκιο του ΠΟΥ στην Κίνα – Έρευνα για την προέλευση του κορωνοϊού

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020 14:34 Κλιμάκιο του ΠΟΥ στην Κίνα – Έρευνα για την προέλευση του κορωνοϊού (φωτογραφία αρχείου)

Οι ειδικοί του Οργανισμού θα συνεργαστούν με Κινέζους επιστήμονες

Για την Κίνα αναχώρησε προπαρασκευαστική ομάδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, για να διοργανώσει μια έρευνα για την πηγή προέλευσης του νέου κορωνοϊού από τον οποίο προκλήθηκε η πανδημία της Covid-19.

Οι δύο ειδικοί του ΠΟΥ που μεταβαίνουν στην Κίνα είναι εξειδικευμένοι στην επιστήμη και την επιδημιολογία των ζώων. Θα συνεργαστούν με Κινέζους επιστήμονες για να καθορίσουν το πεδίο και την διαδρομή της έρευνας, όπως σημείωσε η εκπρόσωπος του ΠΟΥ Μάργκαρετ Χάρις σε ενημέρωση των δημοσιογράφων στην έδρα του οργανισμού στη Γενεύη.

Κατά την ίδια συνέντευξη η Χάρις δήλωσε επίσης ότι ο ΠΟΥ δεν θα διαδραματίσει κανέναν ρόλο στην ανεξάρτητη επιτροπή, την οποία ανακοίνωσε χθες ότι θα συστήσει για να εξετάσει τον συνολικό χειρισμό της πανδημίας.

«Από δω και πέρα απέχουμε τελείως» από την όλη διαδικασία, τόνισε, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε χθες τη σύσταση ανεξάρτητης επιτροπής, η οποία θα διερευνήσει τον χειρισμό εκ μέρους του της πανδημίας της Covid-19 και την απάντηση που δόθηκε από τις κυβερνήσεις.