Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Ερντογάν… επιχαίρει LIVE! Ανοίγει την Αγιά Σοφιά για προσευχή στις 24 Ιουλίου

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020 21:10 Ο Ερντογάν… επιχαίρει LIVE! Ανοίγει την Αγιά Σοφιά για προσευχή στις 24 Ιουλίου

Το ΣτΕ στην Τουρκία ακύρωσε κυβερνητικό διάταγμα του 1934 και λίγο μετά ο Ερντογάν έβαζε φαρδιά – πλατιά την υπογραφή του σε διάταγμα που μετατρέπει την Αγιά Σοφιά σε τζαμί. Πλέον, σε ώρα… συμβολισμού απευθύνει θριαμβευτικό διάγγελμα στους Τούρκους πολίτες.

Πριν 86 ολόκληρα χρόνια, με κυβερνητικό διάταγμα ο Κεμάλ μετέτρεπε την Αγιά Σοφιά σε μουσείο και σήμερα, Παρασκευή 10.07.2020, ο Ερντογάν… πάτησε το κουμπί για να γίνει ο εμβληματικός ναός μουσείο.

Αυτή την ώρα ο Τούρκος πρόεδρος απευθύνει διάγγελμα στον τουρκικό λαό, αναφερόμενος στην συγκεκριμένη απόφαση για την Αγιά Σοφιά.

“Θα ανοίξουμε την Αγιά Σοφιά για προσευχή στις 24 Ιουλίου” τόνισε αρχικά ο σουλτάνος δείχνοντας πως… δεν χάνει χρόνο!

Δείτε LIVE εικόνα

“Όταν έρθουν οι επισκέπτες θα δουν ότι δεν ισχύουν οι φήμες και πως διατηρούμε όλη την πολιτιστική κληρονομιά του μνημείου” διαβεβαίωσε λίγο αργότερα.

Αγιά Σοφιά: Και επίσημα τζαμί! Το διάταγμα με την υπογραφή Ερντογάν

Αγιά Σοφιά

Ελάχιστα λεπτά είχαν περάσει από την στιγμή που ανακοινώθηκε η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας της Τουρκίας με την οποία ακύρωνε το κυβερνητικό διάταγμα του 1934, με το οποίο είχε μετατραπεί σε μουσείο η Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έβαλε την υπογραφή του σε ένα νέο διάταγμα με το οποίο η Aγιά Σοφιά γίνεται τζαμί.

Το διάταγμα το ανέβασε και στο twitter και το συνόδευε με την εξής φράση: «Με τις καλύτερες ευχές μου».

«Αποφασίστηκε ότι η Αγία Σοφία θα τεθεί υπό την εποπτεία της Ντιγιανέτ (Αρχή Θρησκευτικών Υποθέσεων) και θα ξανανοίξει για προσευχή», αναφέρει το διάταγμα που υπέγραψε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Πηγή: Newsit.gr