Η Όπρα Γουίνφρεϊ και ο Jay-Z επενδύουν στο φυτικό γάλα της Oatly

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020 11:07 Η Όπρα Γουίνφρεϊ και ο Jay-Z επενδύουν στο φυτικό γάλα της Oatly

Η σουηδική Oatly ανακοίνωσε ότι η Blackstone Group και διασημότητες όπως η 'Οπρα, ο Jay-Z και η Νάταλι Πόρτμαν αγόρασαν μετοχές 200 εκατ. δολ

Με 17 βραβεία Emmy η Όπρα Γουίνφρεϊ κατάφερε να βγάλει πάρα πολλά χρήματα να γίνει δισεκατομμυριούχος με επενδύσεις από τα Weight Watchers έως τα Harpo Inc.

Η νέα της επένδυση είναι στο γάλα, όχι στο οποιοδήποτε γάλα αλλά στo γάλα βρώμης της σουηδικής Oatly.  Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι η Blackstone Group και διασημότητες όπως η ‘Οπρα, ο Jay-Z και η Νάταλι Πόρτμαν αγόρασαν μετοχές 200 εκατ. δολ. κίνηση που θεωρείται μια ακόμη ισχυρή ένδειξη για την ανάπτυξη της αγοράς του  φυτικού γάλακτος.

Η Oatly αναμένεται να επεκταθεί με νέα εργοστάσια και μονάδες παραγωγής. Η σουηδική εταιρεία ιδρύθηκε τη δεκαετία του 90 και μπήκε στην αμερικανική αγορά πριν από τέσσερα χρόνια. Το 2018 άνοιξε το πρώτο της εργοστάσιο στις ΗΠΑ με τις πωλήσεις να εκτοξεύονται. Σήμερα, το 41% των αμερικανικών νοικοκυριών αγοράζει γάλα vegan.

Σύμφωνα με την WSJ η αξία της Oatly ανέρχεται πλέον σε 2 δισ. δολ. Η Οatly εκτιμά ότι έως το 2021 θα διπλασιάσει τις πωλήσεις σε μια ευρεία γκάμα προϊόντων από γάλα έως παγωτό και γιαούρτι ενώ προσδοκά ότι θα επεκταθεί στην αγορά της Κίνας.

Πηγή: newmoney.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση