Αγιά Σοφιά: Ξηλώνουν τις πινακίδες του Μουσείου - Αρχισαν οι εργασίες για να γίνει τζαμί [Βίντεο]

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020 14:41 Αγιά Σοφιά: Ξηλώνουν τις πινακίδες του Μουσείου - Αρχισαν οι εργασίες για να γίνει τζαμί [Βίντεο]

Σήμερα ξηλώθηκε η ταμπέλα που έγραφε "Μουσείο Αγίας Σοφίας".

Επιταχύνονται οι διαδικασίες για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, ενώ σήμερα ξηλώθηκε η ταμπέλα που έγραφε "Μουσείο Αγίας Σοφίας".

Παρών ήταν ο διευθυντής της ασφάλειας Κωνσταντινούπολης, Ζαφέρ Ακτάς, ο οποίος σημείωσε ότι "ήρθαμε εδώ σήμερα για να επιθεωρήσουμε τα μέτρα ασφαλείας, ώστε να διασφαλίσουμε ότι οι πολίτες μας στις 24 Ιουλίου θα μπορέσουν να προσευχηθούν άνετα και ειρηνικά".

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τουρκικά μέσα, ξεκίνησαν και οι εργασίες στην Αγία Σοφία, με τεχνικά συνεργεία να αρχίζουν από το θόλο στο εξωτερικό του μνημείου.

Αγιά Σοφιά: Ξηλώνουν τις πινακίδες του Μουσείου - Αρχισαν οι εργασίες για να γίνει τζαμί [Βίντεο]

1

Ο Ερντογάν θα κάνει κήρυγμα στις 24 Ιουλίου

Στο μεταξύ, την επόμενη Παρασκευή, 24 Ιουλίου, αναμένεταινα γίνει η πρώτη μουσουλμανική προσευχή στην Αγιά Σοφιά. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Bild, ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν, θα κάνει κήρυγμα εκείνη την ημέρα, προκειμένου να... ανεβάσει τη δημοτικότητά του, η οποία τον τελευταίο καιρό πέφτει όλο και περισσότερο.

"Όχι απλά γυρίζει την πλάτη στις διεθνείς επικρίσεις για την απόφασή του να μετατρέψει από μουσείο σε τζαμί την Αγιά Σοφιά. Όχι μόνο απλά θέλει να προσευχηθεί στις 24 Ιουλίου όταν θα ανοίξει για πρώτη φορά ως τζαμί στο κοινό, αλλά σχεδιάζει να κάνει κήρυγμα", αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα της Bild.

Ο Ερντογάν, σύμφωνα με το δημοσίευμα, επιδιώκει ένα "Plan b". "Αντί να κάνει την προσευχή της Παρασκευής ως ιμάμης, ο ισλαμιστής πρόεδρος θέλει να κάνει κήρυγμα", σημειώνεται. "Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δεν επηρεάζεται από τη διεθνή κριτική για την μετατροπή της παγκοσμίου φήμης Αγίας Σοφίας σε τζαμί", τονίζει η Bild.

Υπενθυμίζεται πως, σύμφωνα με τις πληροφορίες, έχουν ήδη εξαντληθεί σχεδόν όλα τα εισιτήρια από τις μουσουλμανικές χώρες, καθώς πολλοί πιστοί σπεύδουν να ταξιδέψουν στην Κωνσταντινούπολη, στις 24 Ιουλίου, για την πρώτη προσευχή. Παράλληλα εκατοντάδες συρρέουν από όλη την Τουρκία στην Πόλη, ώστε να δουν αλλά και να φωτογραφηθούν μπροστά στην Αγιά Σοφιά, μετά την απόφαση για τη μετατροπή της σε τζαμί.

Πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση