Κορωνοϊός: Σήμερα οι ανακοινώσεις για το πολλά υποσχόμενο εμβόλιο της Οξφόρδης

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2020 10:49 Κορωνοϊός: Σήμερα οι ανακοινώσεις για το πολλά υποσχόμενο εμβόλιο της Οξφόρδης

Στα τέλη Απριλίου ολοκληρώθηκε μια διαδικασία που φυσιολογικά κρατά 5 χρόνια, σε λιγότερο από 4 μήνες, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει δοκιμή σε 1.100 ανθρώπους.

Σήμερα, Δευτέρα 20 Ιουλίου, αναμένονται οι ανακοινώσεις σχετικά με το πειραματικό εμβόλιο για τον κορονοϊό της ομάδας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, καθώς θα δημοσιευτούν τα ευρήματα της Φάσης 3 των δοκιμών του εμβολίου σε ανθρώπους στην ιατρική επιθεώρηση Lancet.

Το εμβόλιο της Οξφόρδης έχει ήδη αφήσει πίσω άλλες επιστημονικές ομάδες στην "κούρσα" ανάπτυξης του εμβολίου, αφού έχει ήδη ξεκινήσει τις κλινικές δοκιμές της Φάσης 3, ή τελικού σταδίου, με χιλιάδες συμμετέχοντες από τη Βραζιλία, τη Νότια Αφρική, το Ηνωμένο Βασίλειο και, σύντομα, και τις ΗΠΑ.

Το Bloomberg σε εκτενές ρεπορτάζ του, εστίασε στο πολλά υποσχόμενο εμβόλιο που ανέπτυξε η ομάδα του Πανεπιστημίου, με επικεφαλής την 58χρονη Σάρα Γκίλμπερτ, τα τρίδυμα παιδιά της οποίας (ηλικίας 21 ετών) συμμετέχουν στην δοκιμή. Η Σάρα Γκίλμπερτ ανέφερε πως δεν συζήτησε και πολύ το θέμα με τα παιδιά της, τα οποία σπουδάζουν βιοχημεία, επειδή δεν ήταν και πολλές ώρες στο σπίτι. Η αλήθεια είναι πως τους τελευταίους μήνες εργάζεται με εξαντλητικά ωράρια, όπως εξάλλου και όλα τα μέλη των επιστημονικών ομάδων που προσπαθούν να βάλουν τέλος στην πανδημία.

Η Γκίλμπερτ εκφράζεται με απίστευτη αυτοπεποίθηση όταν αναφέρεται στις πιθανότητες επιτυχίας του εμβολίου. Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι το εμβόλιο της Οξφόρδης έχει πιθανότητα 80% να είναι αποτελεσματικό στο να εμποδίζει την εκδήλωση της Covid-19 σε ανθρώπους που εκτίθενται στο νέο κορωνοϊό. Οπως πρόσθεσε, θα είναι σε θέση να το γνωρίζει αυτό τον Σεπτέμβριο.

Οταν ερωτήθηκε από Βρετανούς βουλευτές στις αρχές Ιουλίου αν ο κόσμος θα πρέπει να αντιμετωπίσει τον ερχόμενο χειμώνα δίχως εμβόλιο, η ίδια απάντησε: "Πιστεύω ότι μπορούμε να βελτιώσουμε τους χρόνους μας και να προστρέξουμε για τη σωτηρία σας".

Σύμφωνα με το Bloomberg, στα τέλη Απριλίου η ομάδα του Πανεπιστημίου Οξφόρδης ολοκλήρωσε μια διαδικασία που φυσιολογικά κρατά 5 χρόνια σε λιγότερο από 4 μήνες, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει δοκιμή σε 1.100 ανθρώπους.

Όταν η Γκίλμπερτ κατέθεσε ενώπιον μιας κοινοβουλευτικής επιτροπής στις Αρχές Ιουλίου, ένας μέλος της, σύγκρινε την προσπάθειά της με κάποιον που μπαίνει σε μια αποθήκη και βγαίνει με έναν κινητήρα αεροσκάφους τζετ. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η Κέιτ Μπίνγκχαμ, επικεφαλής της Ειδικής Ομάδας Εμβολίων της Βρετανίας, δήλωσε για τη Γκίλμπερτ ότι η ομάδα της είναι πολύ μπροστά συγκριτικά με άλλους ερευνητές και δεν αποκλείεται να ολοκληρώσει τον εμβολιασμό των 10.000 ανθρώπων που συμμετέχουν στην δοκιμή ευρείας κλίμακας, προτού άλλοι μπουν καν σε αυτή τη φάση. "Είναι πιο μπροστά απ’ όλους. Είναι το πιο ανεπτυγμένο εμβόλιο που υπάρχει αυτή τη στιγμή στον κόσμο", είπε χαρακτηριστικά η Μπίνγκχαμ.

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση