Αγιά Σοφιά: Όλα έτοιμα για την φιέστα Ερντογάν – Ανοικτή από τις 10 το πρωί για τους μουσουλμάνους

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2020 10:46 Αγιά Σοφιά: Όλα έτοιμα για την φιέστα Ερντογάν – Ανοικτή από τις 10 το πρωί για τους μουσουλμάνους Ο Αλί Ερμπάς επικεφαλής των θρησκευτικών υποθέσεων της Τουρκίας επιθεωρεί την Αγιά Σοφιά/REUTERS

Ακριβώς 24 ώρες πριν η Αγία Σοφία από μουσείο γίνει τζαμί ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης ανακοίνωσε τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας για τους πιστούς. Η κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού από τον Σουλτάνο είναι απίστευτη.

Η αποφράδα ημέρα που η Αγιά Σοφιά θα λειτουργήσει ως τζαμί είναι μια ανάσα και ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης, Αλί Γερλικαγιά ανακοίνωσε πότε θα ανοίξει για τους πιστούς και τι θα πρέπει να έχουν μαζί τους στις 24 Ιουλίου. 

 

«Ζητούμε από τους πολίτες μας να φέρουν μαζί τους 4 πράγματα όταν θα έρθουν στην Αγία Σοφία. Μάσκα, χαλί προσευχής, υπομονή και κατανόηση».

Εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος άνοιξε την Αγιά Σοφιά η οποία ήταν μουσείο επί 86 χρόνια και τώρα γίνεται τζαμί.

 
 
«Όλοι οι μουσουλμάνοι είναι ενθουσιασμένοι, όπως κι εγώ. Όλοι θέλουν να είναι στην πρώτη προσευχή της Αγίας Σοφίας. Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και έχουμε προετοιμαστεί», είπε ακόμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι όσοι θέλουν να προσευχηθούν θα πρέπει να έχουν προσκλήσεις από το Diyanet, το Ανώτατο Θρησκευτικό Συμβούλιο. 

Θα υπάρχουν 5 διαφορετικά σημεία για προσευχή, 3 για άνδρες και 2 για γυναίκες.

Η είσοδος θα γίνεται από 11 διαφορετικά σημεία ελέγχου και θα γίνεται σωματική έρευνα από την αστυνομία.

Έχει ζητηθεί από τους πιστούς να μην έχουν μαζί τους τσάντες και σακίδια.

Οι πόρτες της Αγίας Σοφίας θα ανοίξουν στις 10 το πρωί και θα μείνει ανοικτή έως την άλλη μέρα το πρωί.

Θα υπάρχουν και μέτρα για τον κορονοϊό, ενώ γύρω από την Αγιά Σοφιά θα υπάρχουν 101 ασθενοφόρα, 736 νοσηλευτές και γιατροί και 1 ελικόπτερο.

Πολλοί δρόμοι θα είναι κλειστοί για τα ΙΧ γύρω από την Αγιά Σοφιά.

Πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση