Εντυπωσιακές εικόνες: Ο καθαρισμός του μεγαλύτερου σκελετού μπλέ φάλαινας στον κόσμο σε μουσείο

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 28 Ιουλίου 2020 12:54 Εντυπωσιακές εικόνες: Ο καθαρισμός του μεγαλύτερου σκελετού μπλέ φάλαινας στον κόσμο σε μουσείο ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Ο γιγάντιος σκελετός γαλάζιας φάλαινας είναι στην είσοδο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας.

Ο σκελετός μιας γαλάζιας φάλαινας είναι το πιο εντυπωσιακό έκθεμα του μουσείου Φυσικής Ιστορίας στο Λονδίνο. Το έκθεμα πήρε το 2017 τη θέση ενός δεινόσαυρου Dippy που δέσποζε στον κεντρικό χώρο του μουσείου που βρίσκεται σταθερά στη λίστα με τα δημοφιλέστερα του κόσμου. Το μουσείο Φυσικής ιστορίας είναι δημόσιο και θα ανοίξει τις πόρτες του μετά την καραντίνα, τον Αύγουστο.

 
Εντυπωσιακές εικόνες: Ο καθαρισμός του μεγαλύτερου σκελετού μπλέ φάλαινας στον κόσμο σε μουσείο

Ενόψει της υποδοχής του κοινού οι συντηρητές προχώρησαν σε εργασίες που είναι πολύ δύσκολο να κάνουν σε άλλη περίοδο αφού το μουσείο είναι ανοιχτό 365 μέρες το χρόνο.

φάλαινα

Ο γιγάντιος δεινόσαυρος "Dippy", σήμα κατατεθέν του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας που είχε τοποθετηθεί στην είσοδο του μουσείου στη δεκαετία του 1970 και υποδεχόταν τους επισκέπτες, αντικαταστάθηκε από την γαλάζια φάλαινα.

φάλαινα
φάλαινα

Πρόκειται για τον μεγαλύτερο ολοκληρωμένο σκελετό γαλάζιας φάλαινας που υπάρχει στον κόσμο. Το μουσείο όπως είχε εξηγήσει επέλεξε τη γαλάζια φάλαινα που είναι είδος προς εξαφάνιση και έχει να κάνει μια σειρά μηνυμάτων που θέλουν να περάσουν στην κοινή γνώμη.

φάλαινα

Η γαλάζια φάλαινα συμβολίζει την εξέλιξη της ζωής, την βιοποικιλότητα του πλανήτη αλλά και την επίδραση του ανθρώπου στην φύση.

Το Μουσείο Βικτόρια και Άλμπερτ (V&A), το Μουσείο Επιστημών και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας ανακοίνωσαν τα σχέδια για ένα σταδιακό άνοιγμα τον Αύγουστο περιμένοντας 80% λιγότερους επισκέπτες. Κοστίζει πολύ περισσότερο τα μουσεία να είναι ανοιχτά από το να παραμείνουν κλειστά, αλλά ο Sir Ian Blatchford, διευθυντής του Μουσείου Επιστημών, δήλωσε ότι η κυβέρνηση με το πακέτο βοήθειας ύψους 1,57 δισ. λιρών για τους φορείς της τέχνης που ανακοίνωσε θα τους βοηθήσει να παραμείνουν ανοιχτά μέχρι το τέλος του 2020.

φάλαινα

Ο σερ Ian Blatchford είπε ακόμα ότι δεν περιμένει τα εθνικά μουσεία να επανέλθουν στο φυσιολογικό μέχρι την άνοιξη του 2022 και ο μόνος τρόπος για να φτάσουν εκεί ήταν να είναι ανοιχτά για τους επισκέπτες. Τα μουσεία αυτά είναι δωρεάν για το κοινό και ενδεχομένως το εισιτήριο θα μπορούσε να βοηθήσει στην κάλυψη του κόστους, αλλά ο Blatchford δήλωσε ότι αυτή θα ήταν "η χειρότερη δυνατή πολιτική που αν η κυβέρνηση σκεφτόταν να την εφαρμόσει θα είχε και εκείνος δηλώσει αμέσως την παραίτησή του".

φάλαινα

Τα τρία μουσεία, όλα στο Νότιο Κένσινγκτον θα ανοίξουν σε διαφορετικές ημέρες του Αυγούστου για να αποφευχθεί η πίεση στις δημόσιες συγκοινωνίες. Οι επισκέπτες θα πρέπει να κάνουν κρατήσεις για την ώρα προσέλευσης. Ο Sir Michael Dixon, διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, δήλωσε ότι αναμένει ότι ο αριθμός των επισκεπτών θα περιορίζεται σε 2.800 άτομα την ημέρα, περίπου το ένα πέμπτο της συνηθισμένης μέσης προσέλευσης.

Πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση