Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορωνοϊός: Έρχεται το δεύτερο κύμα - Συναγερμός στην Ευρώπη από τη ραγδαία αύξηση κρουσμάτων

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 29 Ιουλίου 2020 19:06 Κορωνοϊός: Έρχεται το δεύτερο κύμα - Συναγερμός στην Ευρώπη από τη ραγδαία αύξηση κρουσμάτων

Εξάπλωση του κορωνοϊού δείχνει η κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων σε ολόκληρη την Ευρώπη

Η κατακόρυφη αύξηση κρουσμάτων στην Ευρώπη έχει προκαλέσει νέο γύρο ανησυχίας, καθώς τα στοιχεία επαληθεύουν τους φόβους για νέο κύμα κορωνοϊού σε όλη τη γηραιά Ήπειρο, με πολλές χώρες να έχουν ήδη κινητοποιηθεί με τη λήψη νέων μέτρων κατά της πανδημίας.

Την εκρηκτική αύξηση κρουσμάτων επιβεβαιώνει και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ο οποίος εμφανίστηκε "ανήσυχος" για την αναζωπύρωση του κορονοϊού σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες με τα κρούσματα να έχουν ξεπεράσει πλέον τα 3 εκατομμύρια κρούσματα στην Ευρώπη και τα θύματα από την πανδημία να υπερβαίνουν τις 206.000.

Μάλιστα σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο ΠΟΥ, το 29% των νέων κρουσμάτων της τελευταίας ημέρας καταγράφηκαν στη Ρωσία, όπου παρατηρείται έξαρση των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Νέα δέσμη μέτρων κατά του κορονοϊού ακόμα και σε τουριστικές περιοχές, έχουν πάρει οι Γάλλοι που βλέπουν περισσότερες από 1000 νέες περιπτώσεις ανά ημέρα ενώ και οι Ισπανοί που παρατηρούν ραγδαία αύξηση κρουσμάτων κατέστησαν ξανά υποχρεωτική τη χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους στη Μαδρίτη, ενώ στην Καταλονία απαγορέυτηκαν τα υπαίθρια πάρτι σε δρόμους και πάρκα. Σε επιφυλακή και η Αγγλία στην οποία τέθηκε σε ισχύ η υποχρεωτική χρήση μάσκας στα καταστήματα και τα σούπερ-μάρκετ.

Στην Ελλάδα, η αύξηση κρουσμάτων έφερε ξανά το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε καταστήματα, εμπορικά, ΔΕΚΟ, τράπεζες, φούρνους, κέντρα αισθητικής και κομμωτήρια, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Γερμανία: Μάσκες σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους

Σύσταση για χρήση σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους στους πολίτες από τη γεμανική κυβέρνηση μετά και το καμπανάκι κινδύνου που χτύπησε το γερμανικό Ινστιτούτο Επιδημιολογίας Robert-Koch (RKI) για την αύξηση των νέων κρουσμάτων του Covid-19. Την ίδια στιγμή, η γερμανική κυβέρνηση αποφάσισε να υποβάλλονται υποχρεωτικά σε τεστ για κορονοϊό όσοι ταξιδιώτες επιστρέφουν στην Γερμανία

Νέα μέτρα στο Βέλγιο

Νέα μέτρα κατά της πανδημίας ανακοίνωσε και η βελγική κυβέρνηση έπειτα και από το θάνατο ενός 3χρονου κοριτσιού από κορονοϊό, που αποτελεί και το νεότερο θύμα της πανδημίας. Εκτός από τις συστάσεις για τηλεργασία, στο Βέλγιο περιορίζεται ο κοινωνικός κύκλος, με τις κοινωνικές επαφές εκτός οικογενειακού κύκλου για τον επόμενο μήνα να περιορίζονται σε πέντε άτομα ανά εβδομάδα.

Όπως θα δείτε και εσείς στα παρακάτω διαγράμματα του Euronews που απεικονίζουν την πορεία των κρουσμάτων στις χώρες με το μεγαλύτερο πρόβλημα, η κατάσταση είναι ιδιαιτέρως ανησυχητική.

covid france
covid italy
covid Belgium
covid germany
covid russia
covid sweeden
covid uk
Πηγή: thetoc.gr