Ανησυχία στη Βρετανία για το δεύτερο κύμα της επιδημίας στην Ευρώπη

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2020 10:52 Ανησυχία στη Βρετανία για το δεύτερο κύμα της επιδημίας στην Ευρώπη

Την ανησυχία του για ένα δεύτερο κύμα κορωνοϊού στην Ευρώπη εξέφρασε ο υπουργός Υγείας της Βρετανίας Ματ Χάνκοκ, ενώ πρόσθεσε ότι το Λονδίνο δεν θα διστάσει να επαναφέρει περιοριστικά μέτρα, εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο για τη διασφάλιση της υγείας των Βρετανών.

«Ανησυχώ για ένα δεύτερο κύμα. Πιστεύω ότι βλέπουμε ένα δεύτερο κύμα να ξεκινά στην Ευρώπη και πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να το εμποδίσουμε να φτάσει σε αυτές τις ακτές και να το αντιμετωπίσουμε» τόνισε ο Χάνκοκ σε συνέντευξή του στο Sky News.

«Ανησυχούμε πολύ για το δεύτερο κύμα που πλήττει την Ευρώπη. Και δεν είναι μόνο η Ισπανία αλλά και άλλες χώρες στις οποίες αυξάνεται ο αριθμός των κρουσμάτων (της covid-19). Και είμαστε απολύτως αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διατηρήσουμε ασφαλή αυτή τη χώρα» πρόσθεσε ο Βρετανός υπουργός.

Η Βρετανία επανέφερε την προηγούμενη εβδομάδα την καραντίνα των 14 ημερών για όσους φτάνουν στη χώρα από την Ισπανία, όπως σημειώνει το ΑΜΠΕ.

Άλλες ευρωπαϊκές χώρες, τις οποίες προτιμούν οι Βρετανοί τουρίστες για τις καλοκαιρινές τους διακοπές όπως η Γαλλία, εξακολουθούν να εξαιρούνται από το μέτρο αυτό, όμως τα πράγματα ενδέχεται να αλλάξουν καθώς και σε αυτές παρατηρείται αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού.

Εξάλλου ο Χάνκοκ επεσήμανε ότι η βρετανική κυβέρνηση εξετάζει μέτρα ώστε να μειωθεί ο χρόνος καραντίνας για όσους επιστρέφουν από την Ισπανία, όμως υπογράμμισε ότι οποιαδήποτε αλλαγή δεν θα συμβεί μέσα σε λίγες ημέρες.

«Εξετάζουμε αν, εφόσον τους υποβάλλουμε σε διαγνωστικά τεστ στη διάρκεια της καραντίνας, είναι ασφαλές να τους επιτρέπουμε να βγαίνουν νωρίτερα. Αλλά δεν θα κάνουμε αμέσως κάποια ανακοίνωση» κατέληξε.

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση