Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λουκέτα και από την TUI – Κλείνει 166 καταστήματα σε Βρετανία και Ιρλανδία

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2020 17:38 Λουκέτα και από την TUI – Κλείνει 166 καταστήματα σε Βρετανία και Ιρλανδία photo Reuters

Η ταξιδιωτική εταιρία TUI ανακοίνωσε ότι θα κλείσει 166 καταστήματα σε Βρετανία και στην Ιρλανδία λόγω κορωνοϊού.

Ο κορωνοϊός είχε ως αποτέλεσμα εκατομμύρια Ευρωπαίοι να ακυρώσουν τις διακοπές τους για μήνες και τώρα η απειλή ενός δεύτερου κύματος κρουσμάτων προκαλούν ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα στην TUI και γενικότερα στον τουριστικό κλάδο.

Η βρετανική μονάδα της TUI αναγκάστηκε να ακυρώσει χιλιάδες πακέτα διακοπών νωρίτερα αυτή την εβδομάδα όταν η Βρετανία εξέδωσε οδηγία κατά των ταξιδιών στην Ισπανία, επαναφέροντας την 14ήμερα καραντίνα για τις αφίξεις από τη χώρα μερικές εβδομάδες αφού ανακοίνωσε ότι τα ταξίδια εκεί είναι ασφαλή.

Η εταιρία ανακοίνωσε σήμερα ότι με το κλείσιμο 166 καταστημάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ιρλανδία θα συνεχίσει να έχει και πάλι 350 καταστήματα στις χώρες αυτές, αλλά ότι η απόφαση αυτή έχει λογική καθώς το 70% των βρετανικών κρατήσεων της TUI γίνονται διαδικτυακά.

Το κλείσιμο των καταστημάτων θα επηρεάσει 900 εργαζομένους αλλά η εταιρία θα προσπαθήσει να μετακινήσει το 70% του προσωπικού αυτού σε νέες θέσεις κατ’ οίκον εργασίας στα τμήματα πωλήσεων και υπηρεσιών, το οποίο σημαίνει ότι κινδυνεύουν περίπου 270 θέσεις εργασίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ