Γερμανία – έρευνα: Θέλουν αυστηρότερες κυρώσεις στους παραβάτες των μέτρων του κορωνοϊού

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 31 Ιουλίου 2020 21:02 Γερμανία – έρευνα: Θέλουν αυστηρότερες κυρώσεις στους παραβάτες των μέτρων του κορωνοϊού

Η πλειοψηφία των πολιτών στη Γερμανία τάσσεται υπέρ των αυστηρότερων κυρώσεων όταν παραβιάζονται κανόνες κατά του Covid – 19.

Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας δημοσκοπήσεων Kantar / Emnid στη Γερμανία για το περιοδικό Focus, το 65% των πολιτών της χώρας υποστηρίζει ότι πρέπει να επιβάλλονται αυστηρότερες κυρώσεις για όσους παραβιάζουν την υποχρεωτική χρήση της μάσκας ή παραβιάζουν τους κανόνες της απόστασης. Το 32% των Γερμανών τάσσεται κατά, ενώ το 3% δηλώνει ουδέτερο.

Πιο συγκεκριμένα: Οι υποστηρικτές του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) και του βαυαρικού του βραχίονα, του Χριστιανοκοινωνικού (CSU) Κόμματος συμφωνούν σε ποσοστό 78% να επιβάλονται αυστηρότερες κυρώσεις και πρόστιμα, ακολουθεί το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (SPD) με 74%, οι Πράσινοι με 64% και το Φιλελεύθερο Κόμμα της Γερμανίας (FDP) με 63%.

Αντίθετα, μόνο το 38% των υποστηρικτών του κόμματος της Αριστεράς (Die Linke) τάσσεται υπέρ και ακόμα λιγότεροι (27%) της Εναλλακτικής για την Γερμανία (AfD).

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση