Εκρηξη στη Βηρυτό: "Εχασα το μάτι μου, η χώρα πέθανε", λέει Ελληνίδα τραυματίας

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 06 Αυγούστου 2020 13:21 Εκρηξη στη Βηρυτό: "Εχασα το μάτι μου, η χώρα πέθανε", λέει Ελληνίδα τραυματίας

Η ελληνική παροικία του Λιβάνου μετρά μία νεκρή Ελληνολιβανέζα και πέντε τραυματίες, ανάμεσά τους και μία γυναίκα που έχασε το μάτι της.

Η ελληνική παροικία του Λιβάνου μετρά μία νεκρή Ελληνολιβανέζα και πέντε τραυματίες, ανάμεσά τους και μία γυναίκα που έχασε το μάτι της.

Τώρα, η ελληνική κοινότητα προσπαθεί να μαζέψει τα κομμάτια της...

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία της Άννας Αρμάου, Ελληνίδας κατοίκου της Βηρυτού που έχασε το μάτι της στη φονική έκρηξη.

"Ήμουν σπίτι, ζω στον τέταρτο όροφο. Δεν έμεινε τίποτα, όλα καταστράφηκαν. Κατέβηκα με τα αίματα τις σκάλες. Με πήγαν σε τρία νοσοκομεία και δεν υπήρχε μέρος να με βάλουν", περιέγραψε στον ΣΚΑΙ η Ελληνίδα τραυματίας.

"Τα αίματα έτρεχαν από το πρόσωπο και τα μάτια μου, ο κόσμος έτρεχε σαν τρελός στο δρόμο" τόνισε η κυρία Αρμάου περιγράφοντας την φρίκη που ακολούθησε την τρομερή έκρηξη.

"Αγαπούσα το Λίβανο αλλά τώρα πια θέλω βοήθεια από την δική μου πατρίδα" λέει με πόνο ψυχής η κυρία Αρμάου τονίζοντας πως η φρίκη που βίωσε την κάνει να νιώθει πως δεν θέλει να βλέπει πια την πόλη που μέχρι πρότινος ζούσε. "Θέλω να πάω στην πατρίδα μου", καταλήγει.

"Η έκρηξη ήταν απερίγραπτη. Εγώ που έζησα εμφύλιο πόλεμο για χρόνια, δεν έχω δει, ούτε έχω ζήσει τέτοια κατάσταση", τόνισε ο πατέρας Αυγουστίνος. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ανέφερε πως ενώ λειτουργούσε μέσα στην εκκλησία που βρίσκεται περίπου 500 με 600 μέτρα από το σημείο της έκρηξης, άκουσε κάτι σαν βόμβα ή σαν πτώση αεροπλάνου και μετά από 6 με 7 δευτερόλεπτα, ενώ έψελνε πετάχτηκαν τα παγκάκια των πιστών από το ωστικό κύμα και ο κόσμος ξεκίνησε να φωνάζει δυνατά, ενώ δεν μπορούσε να καταλάβει τι συμβαίνει.

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση