Στο Άμπου Ντάμπι τώρα ο Χουάν Κάρλος

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 07 Αυγούστου 2020 11:24 Στο Άμπου Ντάμπι τώρα ο Χουάν Κάρλος

Ο τέως βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος μετέβη με ιδιωτικό τζετ στο Αμπού Ντάμπι την Δευτέρα, όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα ABC.

Από την Δευτέρα που ο Χουάν Κάρλος ανακοίνωσε την απόφασή του να φύγει από την Ισπανία δεν έχει υπάρξει επίσημη επιβεβαίωση για το πού βρίσκεται.

Η ΑΒC έγραψε ότι το αεροπλάνο κατευθυνόταν από το Παρίσι στο Αμπού Ντάμπι και έκανε μια στάση στην πόλη της βορειοδυτικής Ισπανίας Βίγκο για να παραλάβει τον Χουάν Κάρλος, τέσσερις φρουρούς ασφαλείας και ένα άλλο πρόσωπο.

Οι κατηγορίες σε βάρος του

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Ιούνιο, το Ανώτατο Δικαστήριο της Ισπανίας διέταξε να ερευνηθεί η εμπλοκή του Χουάν Κάρλος σε μια σύμβαση με τη Σαουδική Αραβία για την κατασκευή τρένων υψηλής ταχύτητας.

Η ελβετική εφημερίδα La Tribune είχε δημοσιεύσει ότι ο Χουάν Κάρλος έλαβε προμήθεια ύψους 100 εκατ. δολαρίων από τον εκλιπόντα βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας.

“Ορμώμενος σήμερα από τη βεβαιότητά μου ότι προσφέρω την καλύτερη υπηρεσία στους Ισπανούς, στους θεσμούς της και σε εσένα, ως Βασιλιά, σε ενημερώνω για την προσεκτικά μελετημένη απόφασή μου να αυτοεξοριστώ, αυτήν την περίοδο, εκτός της Ισπανίας”, έγραψε ο Χουάν Κάρολος σε επιστολή του προς τον γιο του, βασιλιά Φελίπε.

Ο Ισπανός μονάρχης δέχτηκε την απόφαση του πατέρα του και τον ευχαρίστησε, σύμφωνα με τα ανάκτορα.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση