Το βίντεο με την εξοργισμένη Λιβανέζα και την υπόσχεση του Μακρόν που κάνει το γύρο του κόσμου

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 07 Αυγούστου 2020 12:53 Το βίντεο με την εξοργισμένη Λιβανέζα και την υπόσχεση του Μακρόν που κάνει το γύρο του κόσμου (φωτο newsbeast.gr)

Το δυνατό στιγμιότυπο που κατέγραψαν οι κάμερες στην επίσκεψη του Γάλλου προέδρου στην «βομβαρδισμένη» Βηρυτό.

Οι στιγμές που ζει ο Λίβανος και η πρωτεύουσά του, Βηρυτός, μετά τις γιγάντιες φονικές εκρήξεις είναι συγκλονιστικές. Η πόλη έχει σχεδόν καταστραφεί, 300.000 κτίσματα έχουν εξαϋλωθεί ενώ πάνω από 250.000 κάτοικοι είναι άστεγοι. Οι νεκροί έχουν φτάσει τους 149 και οι τραυματίες πάνω από 5.000.

Στον Λίβανο έφτασε το μεσημέρι της Πέμπτης ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ως ένδειξη συμπαράστασης στον λαό της Βηρυτού μετά τη φονική έκρηξη που σημειώθηκε την Τρίτη.

Ο Γάλλος πρόεδρος, δεν δίστασε να περπατήσει στους κατεστραμμένους δρόμους της λιβανέζικης πρωτεύουσας και να συνομιλήσει με τους κατοίκους που τις τελευταίες μέρες μετρούν τις πληγές τους.

Το στιγμιότυπο όμως που κάνει το γύρο του κόσμου είναι αυτό με την οργισμένη διαδηλώτρια που του επιτέθηκε λεκτικά φωνάζοντάς του: «Κάθεσαι με πολέμαρχους που μας χειραγωγούν για χρόνια».

Ο Μακρόν την αγκάλιασε και της είπε: «Είμαι εδώ για να βοηθήσω τον λαό και όχι αυτούς».

Πηγή: newsbeast.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση