Χονγκ Κονγκ: Δωρεάν διαγνωστικά τεστ κορωνοϊού για όλους τους κατοίκους

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 07 Αυγούστου 2020 23:33 Χονγκ Κονγκ: Δωρεάν διαγνωστικά τεστ κορωνοϊού για όλους τους κατοίκους

Το Χονγκ Κονγκ θα προσφέρει δωρεάν διαγνωστικά τεστ για τον κορωνοϊό σε όσους κατοίκους του ενδιαφέρονται να υποβληθούν σε αυτά, ανακοίνωσε η επικεφαλής της πρώην βρετανικής αποικίας Κάρι Λαμ την ώρα που σήμερα καταγράφηκαν 89 νέα κρούσματα του ιού, εκ των οποίων τα 81 μεταδόθηκαν στην κοινότητα.

Σύμφωνα με το σχέδιο που ανακοινώθηκε, αυτή θα είναι η πρώτη φορά που θα καθίσταται δυνατή η διενέργεια των τεστ σε όλη την επικράτεια του Χονγκ Κονγκ, ενώ όπως είπε η Λαμ η έναρξή τους τοποθετείται στις επόμενες δύο εβδομάδες το νωρίτερο.

Η ανακοίνωση γίνεται μια εβδομάδα μετά την αποστολή από την Κίνα μιας ομάδας από αξιωματούχους υγείας στο Χονγκ Κονγκ για να διενεργήσουν τεστ σε ευρεία κλίμακα

Είναι η πρώτη φορά που αξιωματούχοι υγείας από την ενδοχώρα βοηθούν το Χονγκ Κονγκ στην μάχη του για τον έλεγχο του κορονοϊού.

“Η κατάσταση στο Χονγκ Κονγκ παραμένει κρίσιμη και ο αριθμός των κρουσμάτων παραμένει υψηλός”, είπε η Λαμ στους δημοσιογράφους μιλώντας μπροστά από μια ψηφιακή γιγαντοοθόνη όπου εμφανιζόταν το μήνυμα “Πολεμήστε τον ιό με την πλήρη υποστήριξη της κεντρικής κυβέρνησης”.

Όπως είπε η ίδια, στα τέλη Ιουλίου ζήτησε από το Πεκίνο να βοηθήσει στην αύξηση των εγκαταστάσεων και της ικανότητας διενέργειας τεστ του Χονγκ Κονγκ

Η ίδια επιχείρησε να διαψεύσει την ανησυχία κάποιων πολιτών ότι η Κίνα πιθανόν να χρησιμοποιήσει την ευκαιρία των τεστ για να συλλέξει δείγματα DNA για λόγους κατασκοπείας.

“Είναι ψευδής κατηγορία και λάσπη ότι δείγματα γενετικού υλικού πολιτών του Χονγκ Κονγκ θα σταλούν στην ενδοχώρα”, τόνισε διευκρινίζοντας ότι όλα τα δείγματα θα καταστραφούν μετά τα τεστ.

Από τον Ιανουάριο περίπου 3.900 άνθρωποι έχουν μολυνθεί με κορονοϊό στο Χονγκ Κονγκ, εκ των οποίων οι 46 έχουν πεθάνει.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Προσαρμοσμένη αναζήτηση