Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έκρηξη συγκρούσεων στη Βηρυτό: Διαδηλωτές πολιορκούν το Κοινοβούλιο και εισβάλουν σε κυβερνητικά κτήρια [εικόνες]

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2020 10:21 Έκρηξη συγκρούσεων στη Βηρυτό: Διαδηλωτές πολιορκούν το Κοινοβούλιο και εισβάλουν σε κυβερνητικά κτήρια [εικόνες] (φωτο Reuters)

Δακρυγόνα, συγκρούσεις, εισβολή διαδηλωτών σε Υπουργεία και πολιορκία του κτηρίου του Κοινοβουλίου.

"Βράζει" η οργή στη Βηρυτό. Διαδηλωτές πολιόρκησαν την πλατεία του κοινοβουλίου στην πρωτεύουσα και η σχεδόν ισοπεδωμένη από την τεράστια έκρηξη πόλη μετατράπηκε σε πεδίο μάχης.

Μάλιστα, εκατοντάδες οργισμένοι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές προσπάθησαν να εισβάλουν στην πλατεία του Κοινοβουλίου, η οποία ήταν αποκλεισμένη από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Στις εικόνες που μεταδόθηκαν ζωντανά από διεθνή δίκτυα φαίνονταν αστυνομικοί να κάνουν χρήση δακρυγόνων για να απωθήσουν τους διαδηλωτές, ομάδες των οποίων εισέβαλαν στα γραφεία του υπουργείου Στέγασης και Μεταφορών.

Οι τελευταίες συγκρούσεις ξέσπασαν τη νύχτα της Κυριακής στο κέντρο της Βηρυτού μεταξύ των δυνάμεων επιβολής του νόμου και διαδηλωτών, στη δεύτερη συνεχόμενη ημέρα ταραχών, μετά την πολύνεκρη έκρηξη στο λιμάνι της πρωτεύουσας του Λιβάνου.

Σε μια λεωφόρο που οδηγεί στο κοινοβούλιο, οι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες και έριξαν πυροτεχνήματα εναντίον της αστυνομίας, η οποία απάντησε με χρήση δακρυγόνων προσπαθώντας να διαλύσει το πλήθος, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου, μία ημέρα μετά τα παρόμοια επεισόδια που είχαν ως αποτέλεσμα να τραυματιστούν δεκάδες άνθρωποι.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Sputnik, ομάδα διαδηλωτών έκανε έφοδο στο κτίριο του υπουργείου Εργασίας στη Βηρυτό.

Πηγή: thetoc.gr