Αποτροπιασμός: Αστυνομικοί βάζουν χειροπέδες σε 8χρονο αγοράκι ΑμΕΑ επειδή χτύπησε τη δασκάλα του (vid)

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 11 Αυγούστου 2020 12:57 Αποτροπιασμός: Αστυνομικοί βάζουν χειροπέδες σε 8χρονο αγοράκι ΑμΕΑ επειδή χτύπησε τη δασκάλα του (vid)

Αποτροπιασμό προκαλεί ένα βίντεο που δείχνει αστυνομικούς να προσπαθούν να φορέσουν χειροπέδες σ’ ένα 8χρονο αγόρι στη Φλόριντα επειδή χτύπησε τη δασκάλα του.

Το βίντεο από κάμερα στη στολή ενός εκ των αστυνομικών δείχνει τους ένστολους μπροστά στο αγοράκι, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες είναι ΑμΕΑ, να το απειλούν ότι «θα πάει φυλακή».

Αν και το περιστατικό στο δημοτικό σχολείο «Τζέραλντ Άνταμς» στο Κι Γουέστ της Φλόριντα συνέβη πριν από δύο χρόνια, στις 14 Δεκεμβρίου 2018, προκάλεσε οργή στις ΗΠΑ καθώς έδωσε χθες στη δημοσιότητα το σχετικό βίντεο ο δικηγόρος Μπεν Κραμπ, που εκπροσωπεί τις οικογένειες του Τζορτζ Φλόιντ, που δολοφονήθηκε από λευκό αστυνομικό στη Μινεάπολις. «Απίστευτο! Η αστυνομία του Κι Γουεστ εφήρμοσε “τακτικές εκφοβισμού” σ’ ένα 8χρονο αγόρι με ειδικές ανάγκες. To παιδί έχει ύψος μόλις 1.06 εκατοστά και ζυγίζει μόλις 29 κιλά, αλλά εκείνοι σκέφτηκαν ότι ήταν σωστό να του βάλουν χειροπέδες και να τον πάνε σε κρατητήριο ενηλίκων! Ήταν τόσο μικρός που του γλιστρούσαν οι χειροπέδες από τους καρπούς!» σχολίασε στο Twitter.

 

 

«Καταλαβαίνεις ότι αυτό που έκανες είναι πολύ σοβαρό και το μισώ που με φέρνεις σε αυτή τη θέση. Πρέπει να καταλάβεις ότι έκανες ένα λάθος και να μάθεις από αυτό και μεγαλώνοντας να μην το επαναλάβεις» ακούγεται να λέει ένας από τους αστυνομικούς στο 8χρονο αγοράκι.

Σύμφωνα με την αναφορά της αστυνομίας για το περιστατικό, που επικαλείται η Daily Mail, η δασκάλα είπε ότι το αγοράκι δεν καθόταν σωστά στον πάγκο της καφετέριας και παρά τις υποδείξεις της δεν συμμορφώθηκε και του ζήτησε τότε να καθίσει δίπλα της. Το παιδί αρνήθηκε και της είπε: «Μην με ακουμπάς». Εκείνη του ζήτησε να τη συνοδεύσει στο γραφείο του διευθυντή, αλλά το αγόρι την απείλησε ότι η μαμά του θα τη χτυπούσε και τη χτύπησε στο στήθος.

πηγή: reader.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
Επικοινωνία  |   Ταυτότητα  |   Σύνδεση  |   Αναφορά σφάλματος  |   Όροι χρήσης  |   Επάνω
Copyright © 2010-2024 LamiaReport.gr   Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.  |   Powered by LR WEB