Ρωσία: “Αβάσιμοι οι ισχυρισμοί ότι εμβόλιο μας δεν είναι ασφαλές”

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2020 11:46 Ρωσία: “Αβάσιμοι οι ισχυρισμοί ότι εμβόλιο μας δεν είναι ασφαλές” Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο Ρώσος υπουργός Υγείας, Μιχαήλ Μουράσκο, δήλωσε σήμερα ότι είναι αβάσιμοι οι ισχυρισμοί πως το εμβόλιο της Ρωσίας για τον κορονοϊό δεν είναι ασφαλές και ότι διατυπώνονται για λόγους ανταγωνισμού, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Interfax.

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε χθες ότι η Ρωσία έγινε η πρώτη χώρα που χορήγησε κανονιστική έγκριση στο εμβόλιο για την COVID-19, ύστερα από λιγότερο από δύο μήνες δοκιμών σε ανθρώπους.

Η απόφαση της Μόσχας να δώσει την έγκρισή της έχει δημιουργήσει ανησυχίες μεταξύ κάποιων ειδικών. Μόνο το 10% περίπου των κλινικών δοκιμών είναι επιτυχείς και κάποιοι επιστήμονες φοβούνται ότι η Μόσχα ίσως θέτει το εθνικό της κύρος πάνω από την ασφάλεια.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού στη Ρωσία –ο τέταρτος υψηλότερος στον κόσμο– αυξήθηκε σε 902.701 σήμερα καθώς οι αρχές ανακοίνωσαν 5.102 νέα περιστατικά.

Σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές, 129 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τις τελευταίες 24 ώρες, με τον αριθμό των νεκρών να ανέρχεται πλέον σε 15.260.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση