Έκτακτη επικοινωνία Ερντογάν με Μέρκελ και Σαρλ Μισέλ – Νέο παραλήρημα για “τουρκική” μειονότητα και… έκκληση για διάλογο

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 13 Αυγούστου 2020 12:27 Έκτακτη επικοινωνία Ερντογάν με Μέρκελ και Σαρλ Μισέλ – Νέο παραλήρημα για “τουρκική” μειονότητα και… έκκληση για διάλογο

Έκτακτη επικοινωνία Ερντογάν με Μέρκελ και Σαρλ Μισέλ για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Ο “Σουλτάνος” καλεί και πάλι την Ελλάδα σε… “win win” διάλογο. Μιλά και πάλι για “τουρκική” μειονότητα.

Έκτακτη τηλεφωνική επικοινωνία θα έχει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Σαρλ Μισέλ.

Το ανακοίνωσε ο ίδιος ο Ερντογάν, μιλώντας σε συνέλευση στελεχών του κυβερνώντος κόμματος AKP.

 

 

Η επικοινωνία θα έχει ως αντικείμενο τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και την κορύφωση της προκλητικότητας απέναντι στην Ελλάδα, που έχει φέρει την κατάσταση σε οριακό σημείο.

“Καλώ την Ελλάδα να σεβαστεί τα δικαιώματα της Τουρκίας. Την καλώ να βρεθεί μια φόρμουλα win-win και για τις δύο πλευρές. Την καλώ να σεβαστεί τα δικαιώματα της “τουρκικής” μειονότητας σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο και αυτό είναι ένα ζήτημα που θα θέσω και στις σημερινές συνομιλίες”, είπε ο Ερντογάν στη συνέλευση.

«Ο στόχος της Ελλάδας και της ελληνικής διοίκησης είναι να μας περιορίσει μόνο στον Κόλπο της Αττάλειας στη Μεσόγειο. Δεν εποφθαλμιούμε τίποτα, αλλά δεν επιτρέπουμε στους εαυτούς μας να μας αρνηθούν», ήταν ένα άλλα απόσπασμα της ομιλίας του Ερντογάν.

«Η Ελληνοκυπριακή Διοίκηση και η Ελλάδα, όχι η Τουρκία, αυξάνουν την ένταση στη Μεσόγειο, αγνοώντας την Τουρκία και τους Τουρκυκύπριους», ισχυρίστηκε ο Τούρκος Πρόεδρος.

 

 

Επιστρέφει στην ελληνική υφαλοκρηπίδα το Oruc Reis

Νέα αλλαγή της πορείας του πραγματοποίησε νωρίς το πρωί της Πέμπτης (13.08.2020) το Oruc Reis, το οποίο κατευθύνεται ξανά προς την μεριά της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Κατά τις 19!20 το απόγευμα της Τετάρτης (12.08.2020) το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis εξήλθε από την ελληνική υφαλοκρηπίδα, και κινείται εντός της κυπριακής ΑΟΖ. 

Ωστόσο γύρω στις 05:00 τα ξημερώματα της Πέμπτης άλλαξε κατεύθυνση και πάλι, ακολουθώντας παράλληλη πορεία σε σχέση με την προηγούμενη όπου είχε μπει στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Δείτε εδώ την πορεία του Oruc Reis. Το πλοίο χρωματίζεται με γαλάζιο, στην κάτω δεξιά μεριά του χάρτη.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση