Κορωνοϊός: “Θερίζει” την Λατινική Αμερική! Πάνω από μισό εκατ. κρούσματα σε Μεξικό και Περού

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2020 11:42 Κορωνοϊός: “Θερίζει” την Λατινική Αμερική! Πάνω από μισό εκατ. κρούσματα σε Μεξικό και Περού

Ο κορωνοϊός έχει “γονατίσει” την Λατινική Αμερική, η οποία είναι πλέον η ήπειρος με τους περισσότερους καταγεγραμμένους νεκρούς.

Στο Μεξικό ξεπεράστηκε χθες Πέμπτη το ορόσημο των 500.000 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε άλλες 7.371 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις μόλυνσης, με το σύνολό τους να ανέρχεται πλέον σε 505.751.

Το ίδιο διάστημα, άλλοι 627 ασθενείς υπέκυψαν, με τον συνολικό απολογισμό της πανδημίας να φθάνει τους 55.293 νεκρούς ως αυτό το στάδιο.

Στελέχη της μεξικανικής κυβέρνησης αναγνωρίζουν ότι ο αριθμός των ανθρώπων οι οποίοι έχουν μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό στην πραγματικότητα μάλλον είναι πολύ υψηλότερος από τις περιπτώσεις που έχουν ανακοινωθεί μετά την επιβεβαίωσή τους με εργαστηριακές εξετάσεις.

Το Μεξικό καταλαμβάνει την 3η θέση της μακάβριας παγκόσμιας κατάταξης ως προς τον αριθμό των θανάτων εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, πίσω από τις ΗΠΑ και τη Βραζιλία.

Περού: Πάνω από 500.000 κρούσματα και 25.000 θάνατοι

Και στο ο Περού, τη χώρα που θρηνεί τον τρίτο υψηλότερο αριθμό θυμάτων εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού στη Λατινική Αμερική, ξεπεράστηκαν τα 500.000 κρούσματα ενώ οι θάνατοι πλέον είναι πάνω από 25.000.

«Έχουμε συνολικά 25.648 θανάτους», δήλωσε ο Λουίς Σουάρες, ο υφυπουργός Υγείας της χώρας των Άνδεων, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, διευκρινίζοντας ότι τις προηγούμενες 24 ώρες σημειώθηκε νέο θλιβερό ρεκόρ 277 θανάτων.

Ο ίδιος αξιωματούχος ενημέρωσε επίσης ότι ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που προσβλήθηκαν από τον κορονοϊό στη χώρα έχει φθάσει τους 507.996, με 9.441 νέες μολύνσεις το προηγούμενο 24ωρο, επίσης ρεκόρ.

Μετά την άρση της εθνικής καραντίνας την 1η Ιουλίου οι μολύνσεις αυξήθηκαν, αναγκάζοντας την κυβέρνηση του προέδρου Μαρτίν Βισκάρα να συστήσει εκ νέου προχθές Τετάρτη στους πολίτες να μένουν σπίτι, να απαγορεύσει τις οικογενειακές και κοινωνικές συγκεντρώσεις και να διατάξει την εφαρμογή περιοριστικών μέτρων σε περισσότερες επαρχίες.

Τις τελευταίες εβδομάδες τα κρούσματα υπερδιπλασιάστηκαν, περνώντας από τα 3.300 ημερησίως στις αρχές του Ιουλίου στα 7.025 ημερησίως κατά μέσον όρο την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.

Το Περού των 33 εκατομμυρίων κατοίκων βρίσκεται στην τρίτη θέση της μακάβριας κατάταξης των χωρών της Λατινικής Αμερικής με βάση τους θανάτους εξαιτίας της COVID-19, πίσω από τη Βραζιλία και το Μεξικό. Ξεπέρασε πλέον το Μεξικό και καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση ως προς τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, πίσω από τη Βραζιλία.

Πάνω από 14.000 θάνατοι στην Κολομβία

Πάνω από 14.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού στην Κολομβία αφότου επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα μόλυνσης την 6η Μαρτίου.

Το υπουργείο Υγείας έκανε λόγο για 308 νέους θανάτους, γεγονός που αύξηση το σύνολο των νεκρών εξαιτίας της πανδημίας στους 14.145 τους πέντε μήνες της υγειονομικής κρίσης.

Διευκρίνισε ότι οι 308 θάνατοι δεν ήταν ο αριθμός των προηγούμενων 24 ωρών, αποτελεί άθροισμα δεδομένων που συγκεντρώθηκαν σε όλη τη χώρα τις τελευταίες δέκα ημέρες.

Η Κολομβία των περίπου 50 εκατομμυρίων κατοίκων έχει καταγράψει 433.805 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2. Κατατάσσεται τέταρτη στην περιφέρεια της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής ως προς τον αριθμό των θανάτων και των κρουσμάτων μόλυνσης, πίσω από τη Βραζιλία, το Μεξικό και το Περού.

Στην πρωτεύουσα Μπογοτά των οκτώ εκατομμυρίων κατοίκων συγκεντρώνεται το 34,6% των μολύνσεων συνολικά.

Στον πληθυσμό επιβάλλονται περιοριστικά μέτρα από την 25η Μαρτίου που θα διαρκέσουν τυπικά ως την 30ή Αυγούστου με βάση τις εντολές της κυβέρνησης του προέδρου Ιβάν Ντούκε, ωστόσο με ολοένα περισσότερες εξαιρέσεις, στο πλαίσιο της προσπάθειας επανεκκίνησης της οικονομίας, που έχει υποστεί βαρύ πλήγμα.

Αυστηρός περιορισμός πάντως επιβάλλεται σε αρκετές συνοικίες της πρωτεύουσας, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας με σκοπό την επιβράδυνση της εξάπλωσης και την αποφυγή του κορεσμού των μονάδων εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ), η πληρότητα των οποίων φθάνει το 88% κατά μέσον όρο.

Η Λατινική Αμερική και η Καραϊβική έχει μετατραπεί στην περιφέρεια που υφίσταται το βαρύτερο πλήγμα εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού στον πλανήτη, με πάνω από 5,8 εκατομμύρια κρούσματα μόλυνσης και σχεδόν τους 229.000 από τους συνολικά 750.000 θανάτους σε όλο τον κόσμο.

Άγιος Δομίνικος

Επίσης, το υπουργείο Δημόσιας Υγείας της Δομινικανής Δημοκρατίας ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ότι εντοπίστηκαν 910 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί να ανέρχεται πλέον σε 83.134.

Το ίδιο διάστημα, άλλοι 22 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19, με το σύνολο των νεκρών εξαιτίας της πανδημίας να φθάνει τους 1.393 ως εδώ στη χώρα των περίπου 11 εκατομμυρίων κατοίκων.

Από τους ανθρώπους που μολύνθηκαν, 6.898 νοσηλεύονται σε νοσοκομεία και 26.897 βρίσκονται σε απομόνωση στα σπίτια τους. Εξ όσων νοσηλεύονται, 303 εισήχθησαν σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση