Μπορέλ προς Άγκυρα: Σταματήστε αμέσως τις δραστηριότητες στην Κυπριακή ΑΟΖ

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 16 Αυγούστου 2020 19:30 Μπορέλ προς Άγκυρα: Σταματήστε αμέσως τις δραστηριότητες στην Κυπριακή ΑΟΖ

Ο Ζοζέπ Μπορέλ καλεί τις τουρκικές αρχές να τερματίσουν αμέσως τις δραστηριότητες στην Κυπριακή ΑΟΖ και να δεσμευτούν πλήρως και με καλή πίστη σε έναν ευρύ διάλογο με την ΕΕ.

Περαιτέρω εντάσεις και ανασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο πυροδοτεί η ανακοίνωση της 'Αγκυρας για γεωτρήσεις σε θαλάσσια ζώνη που έχει οριοθετηθεί από την Κύπρο και την Αίγυπτο επισημαίνει σε γραπτή δήλωσή του ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Ζοζέπ Μπορέλ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η ανακοίνωση του Ζοζέπ Μπορέλ αναφέρει:

«Η σημερινή ανακοίνωση από την Τουρκία για νέες γεωτρήσεις από το Γιαβούζ σε θαλάσσια ζώνη που έχει οριοθετηθεί από την Κύπρο και την Αίγυπτο πυροδοτεί δυστυχώς περαιτέρω εντάσεις και ανασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο.

Αυτή η δράση έρχεται σε αντίθεση και υπονομεύει τις προσπάθειες για επανέναρξη του διαλόγου και των διαπραγματεύσεων και για άμεση αποκλιμάκωση, η οποία είναι ο μόνος δρόμος προς τη σταθερότητα και τις μόνιμες λύσεις, όπως επανέλαβαν οι Υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ την περασμένη Παρασκευή.

Καλώ τις τουρκικές αρχές να τερματίσουν αμέσως αυτές τις δραστηριότητες και να δεσμευτούν πλήρως και με καλή πίστη σε έναν ευρύ διάλογο με την Ευρωπαϊκή Ένωση».

πηγή: news247.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση