Κόλαση: Σπάνιος στρόβιλος φωτιάς στην Καλιφόρνια

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 16 Αυγούστου 2020 20:32 Κόλαση: Σπάνιος στρόβιλος φωτιάς στην Καλιφόρνια Στρόβιλος φωτιάς στην Καλιφόρνια YOUTUBE

Ένα τρομακτικό αλλά άκρως εντυπωσιακό και σπάνιο φαινόμενο κατέγραψε κάμερα στη φωτιά στην Καλιφόρνια.

Εντυπωσιακές εικόνες καταγράφηκαν στη φωτιά που κατακαίει τις τελευταίες μέρες την Καλιφόρνια, καθώς η κάμερα έπιασε έναν τρομακτικό αλλά άκρως θεαματικό και σπάνιο πύρινο στρόβιλο.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία είχε εκδώσει προειδοποίηση για τον σχηματισμό σύννεφου pyrocumulonimbus, τονίζοντας ότι “ήταν ικανό να προκαλέσει στρόβιλο φωτιάς και ανέμους με ταχύτητα 97 χλμ/ώρα, όπως αναφέρει το CNN.

Ένα σύννεφο pyrocumulonimbus σχηματίζεται πάνω από έντονα αυξανόμενη θερμότητα, συνήθως από φωτιά ή ηφαίστεια. Οι στρόβιλοι δημιουργούνται όταν η αυξανόμενη θερμότητα από μια φωτιά “ρουφάει” τον καπνό, την φωτιά και τη σκόνη, προκαλώντας μια δίνη πάνω από τις φλόγες.

Οι στρόβιλοι φωτιάς μπορεί να είναι τεράστιοι και θανατηφόροι. Το 2018 ένας πυροσβέστης, που επιχειρούσε με μπουλντόζα, σε κατάσβεση φωτιάς, έχασε τη ζωή του. Όταν οι αρμόδιοι εξέτασαν τις ζημιές από τον συγκεκριμένο πύρινο στρόβιλο, διαπίστωσαν ότι ήταν ισοδύναμες με αυτές που προκαλεί ένας τυφώνας κατηγορίας 3 με ανέμους άνω των 230 χλμ/ώρα.

πηγή: news247.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση