Bloomberg: Βρέθηκε μεταλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού, 10 φορές πιο ισχυρό και μεταδοτικό!

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 17 Αυγούστου 2020 20:47 Bloomberg: Βρέθηκε μεταλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού, 10 φορές πιο ισχυρό και μεταδοτικό!

Πρόκειται για μία μετάλλαξη, δείγματα της οποίας έχουν βρεθεί σε περιοχές κυρίως της νοτιοανατολικής Ασίας και ονομάζεται D614G.

Ένα μεταλλαγμένο στέλεχος του ιού δέκα φορές πιο ισχυρό από την Covid-19 και αντίστοιχα δέκα φορές πιο μεταδοτικό εντόπισαν οι επιστήμονες, σύμφωνα με το Bloomberg και προκαλεί «πανικό» στον ιατρικό χώρο.

Πρόκειται για μία μετάλλαξη, δείγματα της οποίας έχουν βρεθεί σε περιοχές κυρίως της νοτιοανατολικής Ασίας και ονομάζεται D614G.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, έχει εντοπιστεί σε τουλάχιστον τρία από τα 45 κρούσματα μιας αλυσίδας που ξεκίνησε όταν ένας ιδιοκτήτης εστιατορίου που επέστρεψε από την Ινδία παραβίασε τη 14ήμερη καραντίνα που του είχε επιβληθεί.

Το ίδιο στέλεχος του ιού βρέθηκε και σε μία ακόμη αλυσίδα κρουσμάτων που εντοπίστηκαν σε ανθρώπους που επέστρεψαν από τις Φιλιππίνες. 

Ο γενικός διοικητής του τομέα της Υγείας στη Μαλαισία, Νουρ Χισάμ Αμπντουλάχ, δήλωσε ότι η ανακάλυψη του νέου στελέχους μπορεί να σημαίνει ότι οι τρέχουσες έρευνες για τα εμβόλια μπορεί να έχουν κενά και να αποδειχθούν αναποτελεσματικές απέναντι στον ιό.

πηγή: gazzetta.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση