Μάθημα ζωής από 37χρονη στις ΗΠΑ: Η πρώτη γυναίκα στον κόσμο χωρίς χέρια που πιλοτάρει αεροπλάνο [βίντεο]

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 21 Αυγούστου 2020 11:34 Μάθημα ζωής από 37χρονη στις ΗΠΑ: Η πρώτη γυναίκα στον κόσμο χωρίς χέρια που πιλοτάρει αεροπλάνο [βίντεο]

Γεννημένη χωρίς χέρια, η Τζέσικα Κοξ είναι η πρώτη γυναίκα στον κόσμο που έμαθε να πιλοτάρει αεροπλάνο με τα πόδια της, για να ξεπεράσει τους φόβους της.

«Το να πετάς στους αιθέρες είναι η απόλυτη αίσθηση ελευθερίας, δύναμης, ανεξαρτησίας», λέει. Και στην αναζήτηση αυτής της ανεξαρτησίας ουδέποτε σταμάτησε να σκέφτεται τις αντιξοότητες…

Από μικρό παιδί η 37χρονη Αμερικανίδα ένιωθε τεράστια απογοήτευση που όλοι της έλεγαν ότι δεν μπορεί να κάνει αυτά που ονειρευόταν επειδή είχε γεννηθεί με αναπηρία.

Ωστόσο, ουδέποτε το έβαλε κάτω και μάλιστα έμαθε να κάνει σερφ, καταδύσεις, πήρε μαύρη ζώνη στο Τάε Κβον Ντο, έμαθε να οδηγεί αυτοκίνητο και να παίζει πιάνο με τα πόδια της!

Πώς γεννήθηκε η αγάπη της Τζέσικα για το πιλοτάρισμα

«Πέρασα όλη μου την παιδική ηλικία πετώντας με εμπορικά αεροσκάφη και ένιωθα τρόμο όποτε έπρεπε να μπω σε κάποιο μεγάλο αεροπλάνο», λέει. Η ευκαιρία, ωστόσο, να ξεπεράσει τους φόβους της εμφανίστηκε το καλοκαίρι μετά την αποφοίτησή της, όταν την πλησίασε ένας πιλότος μαχητικού αεροσκάφους και της πρότεινε να πετάξουν μαζί, όπως είπε στο CNN. «Σε αυτή την πτήση πήρα την απόφαση να κάνω ό,τι χρειαστεί για να γίνω πιλότος».

Χάρη στην αλύγιστη θέληση και την επιμονή της, η Τζέσικα κατάφερε να παραμερίσει όλα τα εμπόδια που εμφανίστηκαν στο διάβα της, όπως το να βρει τους κατάλληλους εκπαιδευτές και να λάβει το σχετικό πιστοποιητικό από τις αρμόδιες αρχές (FAA). «Μου έλεγαν πως εφόσον εκπλήρωνα όλες τις απαιτήσεις ενός πιλότου μικρού αεροσκάφους και μπορούσα να δείξω ότι μπορώ να το χειριστώ με ασφάλεια, θα με στήριζαν πλήρως». Η Τζέσικα πήρε τελικά το πολυπόθητο δίπλωμα το 2008.

Πηγή: iefimerida.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση