Κορωνοϊός: Η Μύκονος βάζει σε "συναγερμό" την Κύπρο: Από το νησί των ανέμων τα 19 από τα 39 νέα κρούσματα

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2020 19:43 Κορωνοϊός: Η Μύκονος βάζει σε "συναγερμό" την Κύπρο: Από το νησί των ανέμων τα 19 από τα 39 νέα κρούσματα

Με πτήσεις από τη Μύκονο έφτασαν στην Κύπρο οι 19 επιβάτες που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό

Μετά τα 30 κρούσματα κορωνοιού που ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα το Υπουργείο Υγείας της Κύπρου, το απόγευμα της Δευτέρας ανακοίνωσε άλλα εννέα. Με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 1.460.

Επιπρόσθετα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου έγινε χθες μια εισαγωγή και, ως εκ τούτου, νοσηλεύονται σε θάλαμο δύο ασθενείς COVID-19. Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας νοσηλεύεται διασωληνωμένος άλλος ένας ασθενής.

17 από τα σημερινά 30 κρούσματα ήρθαν από Μύκονο και δέκα άλλα σε πτήση από Άμστερνταμ. Σε ό,τι αφορά τα εννέα σημερινά κρούσματα, τα 3 εντοπίστηκαν από πτήσεις. Το ένα άτομο ήρθε από την Ρουμανία στις 23/8. Πρόκειται για Ρουμάνο, μόνιμο κάτοικο Κύπρου και δεν έχει συμπτώματα. Τα άλλα δύο άτομα έφτασαν στην Λάρνακα από Μύκονο στις 23/8 (τα 17 που ανακοινώθηκαν πριν ήταν πτήση από Μύκονο προς Πάφο). Δεν σχετίζονται μεταξύ τους, ενώ και οι δύο ταξίδεψαν έχοντας συμπτώματα.

Την ίδια ώρα, τρία κρούσματα εντοπίστηκαν από ιχνηλάτηση. Είναι επαφές από το οικογενειακό περιβάλλον διαφορετικών κρουσμάτων.

Ένα κρούσμα εντοπίστηκε από ιδιωτική πρωτοβουλία. Πρόκειται για άτομο με πρόσφατο ταξιδιωτικό ιστορικό στην Αργεντινή. Μετά την άφιξή του στην Κύπρο ανέπτυξε συμπτώματα και υποβλήθηκε σε εξέταση ιδιωτικά. Δύο κρούσματα εντοπίστηκαν από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Το Υπουργείο Υγείας της Κύπρου ενημερώνει ότι, σύμφωνα με ενημέρωση που έλαβε σήμερα η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης από συμβαλλόμενα εργαστήρια, από σύνολο 3.176 εργαστηριακών διαγνώσεων εντοπίστηκαν εννέα νέα περιστατικά της νόσου COVID-19.

Αναλυτικά, τα θετικά στον ιό άτομα προέκυψαν ως ακολούθως:

-Από 2,226 δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο ελέγχου επιβατών και επαναπατρισθέντων, εντοπίστηκαν 3 κρούσματα.

-Από 107 δείγματα που λήφθηκαν από τα Μικροβιολογικά Εργαστήρια των Γενικών Νοσοκομείων, εντοπίστηκαν 2 κρούσματα.

-Από 71 δείγματα που λήφθηκαν μέσω της διαδικασίας της ιχνηλάτησης των επαφών ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, εντοπίστηκαν 3 κρούσματα.

-Από 612 δείγματα που λήφθηκαν μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας, εντοπίστηκε 1 κρούσμα.

Επιπλέον, διεκπεραιώθηκαν 160 εργαστηριακές διαγνώσεις από δείγματα που λήφθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος παραπομπών από Προσωπικούς Ιατρούς και ελέγχου ειδικών ομάδων μέσω των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας, χωρίς τον εντοπισμό κρούσματος.

Συνεπώς και με βάση τα μέχρι τώρα δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων ανέρχεται στα 1.460.

Επιπρόσθετα, στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου έγινε χθες μια εισαγωγή και, ως εκ τούτου, νοσηλεύονται σε θάλαμο δύο ασθενείς COVID-19. Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας νοσηλεύεται διασωληνωμένος ένας ασθενής.

Πηγή: cyprustimes

Προσαρμοσμένη αναζήτηση