Οργισμένη αντίδραση από τις ΗΠΑ για την επίσκεψη της Χαμάς στον Ερντογάν

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 25 Αυγούστου 2020 20:27 Οργισμένη αντίδραση από τις ΗΠΑ για την επίσκεψη της Χαμάς στον Ερντογάν

Έντονη αντίδραση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ καθώς ο Ερντογάν αποφάσισε να φιλοξενήσει δύο ηγέτες της Χαμάς στην Κωνσταντινούπολη στις 22 Αυγούστου.

Οργή και αγανάκτηση επικρατεί για μία ακόμη φορά στις ΗΠΑ για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ καθώς αποφάσισε να φιλοξενήσει δύο ηγέτες της Χαμάς στην Κωνσταντινούπολη στις 22 Αυγούστου.

Σε γραπτή ανακοίνωση το Στέιτ Ντιπάρτμεντ τονίζει πως "η Χαμάς χαρακτηρίζεται τρομοκρατική οργάνωση από τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση και οι δύο αξιωματούχοι που φιλοξενούνται από τον Πρόεδρο Ερντογάν έχουν χαρακτηριστεί παγκόσμιοι τρομοκράτες".

Στην ανακοίνωση που υπογράφει η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μόργκαν Ορτάγκους, τονίζεται ότι το αμερικανικό πρόγραμμα αμοιβής του υπουργείου Δικαιοσύνης αναζητά πληροφορίες για ένα από τα άτομα αυτά (σ.σ.: που συνάντησαν τον Ερντογάν) για τη συμμετοχή του σε πολλαπλές τρομοκρατικές επιθέσεις, αεροπειρατείες και απαγωγές.

"Η συνεχιζόμενη προσέγγιση του Προέδρου Ερντογάν με αυτήν την τρομοκρατική οργάνωση χρησιμεύει μόνο για την απομόνωση της Τουρκίας από τη διεθνή κοινότητα, βλάπτει τα συμφέροντα του παλαιστινιακού λαού και υπονομεύει τις παγκόσμιες προσπάθειες για την πρόληψη τρομοκρατικών επιθέσεων που ξεκίνησαν από τη Γάζα", τονίζει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Και προσθέτει: "Συνεχίζουμε να εκφράζουμε τις ανησυχίες μας για τη σχέση της τουρκικής κυβέρνησης με τη Χαμάς στα υψηλότερα επίπεδα. Είναι η δεύτερη φορά που ο Πρόεδρος Ερντογάν καλωσόρισε την ηγεσία της Χαμάς στην Τουρκία φέτος με την πρώτη συνάντηση να έχει πραγματοποιηθεί την 1η Φεβρουαρίου".

Πηγή: Hellas Journal

Προσαρμοσμένη αναζήτηση