Βρετανία: Υποχρεωτική η μάσκα σε μαθητές της Αγγλίας

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2020 12:00 Βρετανία: Υποχρεωτική η μάσκα σε μαθητές της Αγγλίας

Σε ισχύ τοπικά lockdown για την Covid-19.

Με μάσκα θα κινούνται οι μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Αγγλία στους κοινόχρηστους χώρους των σχολείων στις περιοχές όπου έχουν επιβληθεί τοπικά lockdown λόγω του κορωνοϊού, όπως δήλωσε σήμερα ο Βρετανός υπουργός Παιδείας Γκάβιν Ουίλιαμσον, αφού η κυβέρνηση έκανε στροφή στο θέμα.

Οι υπουργοί είχαν αποκλείσει το ενδεχόμενο οι μαθητές να χρειαστεί να φορούν μάσκα στους διαδρόμους των σχολείων, παρά τη νέα σύσταση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), όμως η βρετανική κυβέρνηση τώρα ανακοίνωσε ότι οι μαθητές θα πρέπει να φορούν μάσκα στα σχολεία που βρίσκονται σε περιοχές όπου έχουν τεθεί σε ισχύ περιορισμοί για την covid-19.

Οι διευθυντές των σχολείων στις άλλες περιοχές θα έχουν την ευχέρεια να συστήνουν τη χρήση μάσκας, εφόσον το θεωρούν απαραίτητο, για τους μαθητές ηλικίας μεταξύ 11 και 18 ετών, όπως τονίζει το ΑΜΠΕ.

«Υπάρχουν κάποιες περιοχές στη χώρα όπου έχουν επιβληθεί τοπικά lockdown και πιστεύουμε ότι είναι σωστό σε αυτές τις περιοχές στα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στους κοινόχρηστους χώρους τα παιδιά να φορούν μάσκα», εξήγησε ο Ουίλαμσον στο Sky News.

Αυτή είναι η τελευταία στροφή που κάνει η κυβέρνηση του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, η οποία δέχεται επικρίσεις για τον τρόπο που χειρίστηκε την επιδημία covid-19 και βρίσκεται υπό πίεση να διασφαλίσει ότι όλοι οι μαθητές στην Αγγλία θα επιστρέψουν στα σχολεία τους.

Ο Χιου Μέριμαν, επικεφαλής της κοινοβουλευτικής επιτροπής Μεταφορών και βουλευτής των Συντηρητικών, δήλωσε ότι νιώθει πως η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο και απλώς αποφασίζει τι θα πράξει την τελευταία στιγμή.

«Έχει έρθει η ώρα να σταματήσουμε να κρυβόμαστε πίσω από την επιστήμη, τα στοιχεία της οποίας αλλάζουν συνεχώς, και να επικεντρωθούμε στο γεγονός ότι εμείς είμαστε επικεφαλής», τόνισε μιλώντας στο ραδιόφωνο του BBC.

Ο Ουίλιαμσον από την πλευρά του εξήγησε ότι η κυβέρνηση άλλαξε γνώμη για τις μάσκες μετά τη νέα σύσταση του ΠΟΥ ότι τα παιδιά άνω των 12 ετών πρέπει να φορούν μάσκα όπου φορούν και οι ενήλικες.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση