Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κορωνοϊός - Ιταλία: Με ευλαβική τήρηση της απόστασης του 1 μέτρου στα σχολεία, η μάσκα μπορεί να αποφευχθεί

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 01 Σεπτεμβρίου 2020 15:30 Κορωνοϊός - Ιταλία: Με ευλαβική τήρηση της απόστασης του 1 μέτρου στα σχολεία, η μάσκα μπορεί να αποφευχθεί (φωτο Intime)

Η επιτροπή εμπειρογνωμόνων που συμβουλεύει την ιταλική κυβέρνηση σχετικά με τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό έκανε ειδική αναφορά στη χρήση μάσκας στα σχολεία ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς, στις 14 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τους Ιταλούς επιστήμονες, στις περιπτώσεις που τηρείται η απόσταση ασφαλείας του ενός μέτρου, η χρήση μάσκας μπορεί να αποφευχθεί στα σχολεία στην Ιταλία.

Το ίδιο ισχύει για τα γυμνάσια και τα λύκεια της χώρας υπό την προϋπόθεση όμως ότι δεν θα σημειωθεί αύξηση των κρουσμάτων στην όλη περιοχή στην οποία βρίσκονται το διάφορα σχολικά συγκροτήματα.

Η προστατευτική μάσκα όμως παραμένει υποχρεωτική για δραστηριότητες κατά τις οποίες αυξάνεται η ένταση της φωνής, όπως το τραγούδι.

Ιταλία: Άνοιξαν οι πόρτες των σχολείων για τους μετεξεταστέους

Σήμερα, στο μεταξύ, τα ιταλικά σχολεία άνοιξαν και πάλι τις πόρτες τους για τις πρώτες συνεδριάσεις των εκπαιδευτικών, την επιστροφή των διοικητικών υπαλλήλων, και για ειδική υποστήριξη των μαθητών που τον Ιούνιο έμειναν μετεξεταστέοι σε κάποια μαθήματα.

Σε ό,τι αφορά την ημερομηνία επιστροφής όλων των μαθητών στα θρανία, οι περισσότερες περιφέρειες στην νότια Ιταλία έκαναν ήδη γνωστό ότι εννοούν να κάνουν χρήση των δικαιοδοσιών που τους δίνει ο νόμος περί αποκέντρωσης με στόχο να παρατείνουν τις θερινές διακοπές για τουλάχιστον μια ακόμη εβδομάδα.

Πηγή: iatropedia.gr