Η Πολωνία απαγορεύει τις απευθείας πτήσεις από Ισπανία και Ισραήλ

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 01 Σεπτεμβρίου 2020 15:53 Η Πολωνία απαγορεύει τις απευθείας πτήσεις από Ισπανία και Ισραήλ (φωτο Intime)

Η Βαρσοβία προσπαθεί να περιορίσει τον κορωνοϊό χωρίς πλήρες lockdown.

Σταματά από αύριο η Πολωνία τις απευθείας πτήσεις από 44 χώρες, μεταξύ αυτών της Ισπανίας, του Ισραήλ και της Ρουμανίας, προκειμένου να εμποδίσει την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Μάλτα, το Μαυροβούνιο, το Μεξικό, η Βραζιλία, η Αργεντινή και η Ινδία περιλαμβάνονται επίσης στον κατάλογο των χωρών, όμως τοπικά ΜΜΕ ανέφεραν πως η Ρωσία και η Κίνα έχουν αφαιρεθεί.

Η κίνηση έπεται μέτρων για την επαναφορά περιορισμών στη δημόσια ζωή στις πιο πληγείσες περιοχές της χώρας, καθώς η κυβέρνηση προσπαθεί να αντιμετωπίσει την εξάπλωση του ιού χωρίς να καταφύγει σε ένα πλήρες lockdown.

Οι Πολωνοί επιτρέπεται, ωστόσο, όπως εξηγεί το ΑΜΠΕ, να ταξιδεύουν αεροπορικώς προς και από οποιαδήποτε χώρα επιθυμούν, αν επιλέξουν πτήσεις που δεν θα είναι απευθείας αλλά μέσω χωρών που δεν περιλαμβάνονται στον κατάλογο, όπως η Γερμανία.

Η Πολωνία, μια χώρα 38 εκατομμυρίων κατοίκων, έχει καταγράψει επίσημα 67.922 μολύνσεις από COVID-19 και περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει εξαιτίας του ιού. Σήμερα καταγράφηκαν 550 νέες μολύνσεις, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση