Κορωνοϊός: Πιέσεις στον Μπόρις Τζόνσον να προσθέσει την Ελλάδα στη "λίστα καραντίνας"

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 02 Σεπτεμβρίου 2020 10:06 Κορωνοϊός: Πιέσεις στον Μπόρις Τζόνσον να προσθέσει την Ελλάδα στη "λίστα καραντίνας"

Υπό πίεση βρίσκεται ο πρωθυπουργός της Βρετανίας να προσθέσει την Ελλάδα στη λίστα των χωρών που είναι σε καραντίνα, αφού Σκωτία και Ουαλία επέβαλαν περιορισμούς σε Βρετανούς που επέστρεψαν από τις διακοπές τους στη χώρα μας.

Η Νικόλα Στέρτζον επέβαλε υποχρεωτική αυτοαπομόνωση δύο εβδομάδων για οποιονδήποτε φθάνει από τις 4 το ξημέρωμα της Πέμπτης, ενώ ο Ουαλός πρωθυπουργός Μαρκ Ντρέικφορντ έχει ξεχωρίσει τη Ζάκυνθο, αφού την Κυριακή το βράδυ οι 190 επιβάτες της πτήσης Tui από τη Ζάκυνθο στο Κάρντιφ μπαίνουν σε αυτοαπομόνωση για 14 ημέρες. Κατά την άφιξη της πτήσης στην Ουαλία 7 άτομα βγήκαν θετικά σε κορονοϊό, ενώ συνολικά οι επιβάτες που βγήκαν θετικοί είναι 16. Η κυβέρνηση της Ουαλίας φέρεται να ανησύχησε έντονα όταν ακούστηκαν οι ισχυρισμοί ότι το πλήρωμα του αεροσκάφους δεν έκανε οτιδήποτε για να σταματήσει τους επιβάτες να βγάλουν τις μάσκες τους.

Ο επικεφαλής γιατρός της Σκωτίας Γκρέγκορ Σμιθ είπε: "Υπάρχει ένας αυξανόμενος κίνδυνος για τη δημόσια υγεία σχετικά με την εισαγωγή του ιού δεδομένου του αριθμού των εισαγόμενων κρουσμάτων από τα ελληνικά νησιά. Η ροή των ταξιδίων ανάμεσα σε Σκωτία και Ελλάδα και η συμπεριφορά που έχουμε δει από κάποιους ταξιδιώτες, σημαίνει ότι για λόγους δημόσιας υγείας υπάρχει μια ισχυρή υπόθεση - υποστηριζόμενη από διευθυντές δημόσιας υγείας - για την κατάργηση της Ελλάδας από τον κατάλογο εξαιρέσεων".

Υπάρχουν σοβαρές ανησυχίες ότι αν και υπάρχει χαμηλό ποσοστό μόλυνσης στην Ελλάδα, είναι έντονη η μετάδοση στα ελληνικά νησιά που είναι δημοφιλή στους νεαρούς Βρετανούς. Ο tour operator Tui είπε ότι δεν θα προσφέρει πλέον πακέτα διακοπών στον Λαγανά από την Πέμπτη.

Πηγή: Daily Mail

Προσαρμοσμένη αναζήτηση