Κορωνοϊός - Πρωτοφανές: Στην Σκωτία απαγορεύουν ακόμη και τις επισκέψεις στα σπίτια

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 02 Σεπτεμβρίου 2020 13:38 Κορωνοϊός - Πρωτοφανές: Στην Σκωτία απαγορεύουν ακόμη και τις επισκέψεις στα σπίτια

Πιο εύκολα μεταδίδεται ο κορωνοϊός στα σπίτια από ότι στις παμπ και τα εστιατόρια, ανέφερε η πρωθυπουργός της Σκωτίας.

Άνευ προηγουμένου είναι τα μέτρα κατά της πανδημίας του κορωνοϊού που ανακοινώθηκαν στην Σκωτία από την πρωθυπουργός της χώρας, αφού μεταξύ των περιορισμών συμπεριλαμβάνονται και οι επισκέψεις στα σπίτια.

Πρωτοφανής όμως είναι και η εξήγηση που έδωσε η Νίκολα Στέρτζον, κατά την ανακοίνωση των νέων μέτρων η οποία δήλωσε ότι "φαίνεται ότι η μετάδοση του κορονοϊού γίνεται μέσα στα νοικοκυριά και μεταξύ αυτών, περισσότερο απ' όσο στις παμπ και τα εστιατόρια".

Οι αρχές της Σκοτίας επέβαλαν τους νέους περιορισμούς στις κοινωνικές επαφές στη Γλασκώβη και το δυτικό τμήμα της επαρχίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν την επανεμφάνιση του κορονοϊού. Ανάμεσα στα μέτρα είναι και η επιβολή καραντίνας δύο εβδομάδων σε όσους επιστρέφουν από την Ελλάδα.

Βάσει των μέτρων αυτών, που θα τεθούν σε ισχύ από τα μεσάνυκτα και αφορούν περίπου 800.000 ανθρώπους, απαγορεύονται οι επισκέψεις σε άλλα νοικοκυριά, αφού την Τρίτη καταγράφηκαν στην περιοχή 66 νέα κρούσματα κορονοϊού σύμφωνα με όσα δήλωσε η πρωθυπουργός της χώρας.

Και οι Άγγλοι ζητούν περιορισμούς για τις συγκεντρώσεις σε σπίτια

Λίγο πιο νότια στη Βρετανία, στην περιοχή του Μάντσεστερ, τοπικοί αξιωματούχοι έκριναν πρόωρη την άρση σήμερα των περιορισμών, βάσει των οποίων απαγορευόταν η συγκέντρωση μελών από διαφορετικά νοικοκυριά, και ζήτησαν από την κυβέρνηση να την αναβάλει.

Ο δήμαρχος του Μάντσεστερ Άντι Μπέρνχαμ κάλεσε τους κατοίκους των περιοχών Μπόλτον και Τράφορντ να συνεχίσουν να τηρούν τα μέτρα αυτά, παρά την άρση τους από την κυβέρνηση.Ο αριθμός των κρουσμάτων "εξακολουθεί να αυξάνει" στις δύο αυτές περιοχές εξήγησε σήμερα μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό BBC Radio 4.

Πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση