Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σάλος στην Κομισιόν για την σύμβουλο του Μπορέλ με τις φιλοτουρκικές αναρτήσεις

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 03 Σεπτεμβρίου 2020 16:02 Σάλος στην Κομισιόν για την σύμβουλο του Μπορέλ με τις φιλοτουρκικές αναρτήσεις

Στα βήματα του προϊσταμένου της η σύμβουλος του Ζοζέπ Μπορέλ, Νάταλι Τότσι προκάλεσε την Ελλάδα και άλλες χώρες της ΕΕ με τις αναρτήσεις της που δείχνουν την συμπάθειά της προς την Τουρκία.

Με κομψό τρόπο, αντί να την στείλουν στο σπίτι της, άδειασε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν την Νάταλι Τότσι ειδική σύμβουλο του Ύπατου Εκπροσώπου της ΕΕ για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής, Ζοζέπ Μπορέλ,  η οποία με ένα retweet που έκανε δεν έκρυψε τις φιλοτουρκικές της διαθέσεις. 

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν μίλησε για προσωπικές απόψεις που δεν απηχούν τις επίσημες θέσεις της ΕΕ, κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Ειδικότερα, o Πίτερ Στάνο υπογράμμισε ότι «οι απόψεις και οι θέσεις που μεταφέρονται από τον Ύπατο Εκπρόσωπο σχηματίζονται στις συζητήσεις με τα κράτη-μέλη. Η κυρία Τότσι δεν χαράζει πολιτική για την ΕΕ, είναι ειδική σύμβουλος, μεταξύ άλλων ευθυνών που έχει, και οι παρατηρήσεις της είναι προσωπικές και δεν αντικατοπτρίζουν τις απόψεις της ΕΕ, δεν αντικατοπτρίζουν τις απόψεις και τις θέσεις του Ύπατου Εκπροσώπου».

Η Νάταλι Τότσι στις 28 Αυγούστου είχε κάνει retweet αυτή την ανάρτηση:

Τρεις ημέρες αργότερα και μετά τον σάλο που προκλήθηκε προσπάθησε να μαζέψει τ’ ασυμμάζευτα γράφοντας: «Η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο δεν είναι κάτι καινούριο. Είναι παλιά διαμάχη για την κυριαρχία και την ασφάλεια μεταξύ της Ελλάδας, της Τουρκίας και της Κύπρου. Μπορεί να επιλυθεί μόνο εάν η Ελλάδα και η Τουρκία κάνουν στην άκρη τις μάτσο πολιτικές και ανακαλύψουν ξανά το πνεύμα της διπλωματίας του σεισμού του ’99».

Πηγή: newsit.gr