Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θρήνος στην Ιταλία: Ξυλοκόπησαν 21χρονο μέχρι θανάτου – «Δεν μπορώ να αναπνεύσω»

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 08 Σεπτεμβρίου 2020 18:31 Θρήνος στην Ιταλία: Ξυλοκόπησαν 21χρονο μέχρι θανάτου – «Δεν μπορώ να αναπνεύσω»

Ο Ουίλι Μοντέιρο Ντουάρτε έχασε τη ζωή του, όταν ξυλοκοπήθηκε με κλωτσιές και γροθιές, σε μια βάναυση επίθεση από τους τέσσερις φερόμενους δράστες από την διπλανή πόλη Αρτένα κι αφού, προηγουμένως, είχε προσπαθήσει να σώσει έναν φίλο του από ξυλοδαρμό.

Τέσσερις άνδρες μεταξύ 20 και 30 ετών, συνελήφθησαν κατηγορούμενοι πως ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου έναν 21χρονο Ιταλό με καταγωγή από το Πράσινο Ακρωτήρι, στη μικρή πόλη Κολεφέρο, στα νότια της Ρώμης, τα ξημερώματα της 6ης Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με όσα αναφέρει το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA.

Ο Ουίλι Μοντέιρο Ντουάρτε έχασε τη ζωή του, όταν ξυλοκοπήθηκε με κλωτσιές και γροθιές, σε μια βάναυση επίθεση από τους τέσσερις φερόμενους δράστες από την διπλανή πόλη Αρτένα κι αφού, προηγουμένως, είχε προσπαθήσει να σώσει έναν φίλο του από ξυλοδαρμό.

Ποιοι είναι οι τέσσερις που συνελήφθησαν

Οι τέσσερις δράστες που βρίσκονται επί του παρόντος στη φυλακή Ρεμπίμπια της Ρώμης, είναι αδέρφια και ασκούμενοι σε μικτές πολεμικές τέχνες, Γκαμπριέλε και Μάρκο Μπιάνκι, ηλικίας 26 και 24 ετών αντίστοιχα, ο 23χρονος Φρανσέσκο Μπελέτζια και ο 22χρονος Μάριο Πινκαρέλι.

willy1

Οι δράστες ήταν ήδη γνωστοί στην αστυνομία και στην πόλη τους, λόγω της βίαιης συμπεριφοράς κι έχουν χαρακτηριστεί ως «Banda di Artena» (συμμορία της Αρτένα) από την εφημερίδα Messaggero.

Ένας από τους φίλους του Ντουάρτε, ο οποίος ταυτοποιήθηκε ως Αλεσάντρο, είπε στο Ansa πως: «Όλοι ήξεραν αυτά τα δύο αδέλφια, τα οποία χτυπούν ανθρώπους με τον ίδιο τρόπο για δύο χρόνια, έχουν διαπράξει άλλους ξυλοδαρμούς».

Οι εισαγγελείς ερευνούν επίσης τις φυλετικές διακρίσεις σαν πιθανό αίτιο της επίθεσης, αναφέρει το Ansa. Οι δράστες θα ανακριθούν σήμερα, ενώ αυτοψία στο άψυχο σώμα του Ντουάρτε θα πραγματοποιηθεί αύριο.

 willy2
Η επίθεση

Ο ξυλοδαρμός σημειώθηκε γύρω στη μια τα ξημερώματα της 6ης Σεπτεμβρίου στο κέντρο της Κολεφέρεο, ωστόσο δεν υπήρχαν κάμερες ασφαλείας στην περιοχή.

Σύμφωνα με τις αρχικές αναφορές, ο Ντουάρτε είχε παρατηρήσει ότι ο φίλος του δεχόταν απειλές από άλλο άνδρα και αμέσως παρενέβη μεταξύ των δύο σε μια προσπάθεια εκτόνωσης της κατάστασης

Ωστόσο, ο επιτιθέμενος έκανε ένα τηλεφώνημα για ενισχύσεις και μέσα σε λίγα λεπτά ένα μαύρο Audi Q7 έφτασε στο σημείο, με τρεις φίλους του επιτιθέμενου να βγαίνουν και να χτυπούν τον Ουίλι «μέχρι να σταματήσει να αναπνέει», σύμφωνα με την La Repubblica.

Από την πλευρά της, η Il Fatto Quotidiano, έγραψε πως οι δράστες έφυγαν από τη σκηνή στο αυτοκίνητο που οδηγούσε ένα πέμπτο μέλος της συμμορίας, το οποίο ανακρίνεται.

Μια γυναίκα που βρισκόταν στο σημείο και που είδε την επίθεση, είπε στη La Repubblica: «Δεν θα ξεχάσω ποτέ τις κραυγές αυτού του νεαρού αγοριού. Φώναζε ‘αρκετά, παρακαλώ, αρκετά, δεν μπορώ να αναπνεύσω πια’. Αυτοί ήταν διάβολοι, όχι ανθρώπινα όντα».

Ποιος ήταν ο Ουίλι Μοντέιρο Ντουάρτε

Ο Ντουάρτε, γιος ενός ζευγαριού από το Πράσινο Ακρωτήρι, μετακόμισε στο Παλιάνο της περιφέρειας Φροζινόνε πριν από πολλά χρόνια και εργαζόταν σε μια τοπική φάρμα.

Μόλις πρόσφατα έγινε Ιταλός πολίτης και «εντάχθηκε πλήρως στη χώρα», σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Avvenire. Παρακολούθησε μαθήματα σε σχολή ξενοδόχων και εργάστηκε ως βοηθός μάγειρας σε ξενοδοχείο της Αρτένα. Ακόμη, έπαιζε ποδόσφαιρο σε τοπική ομάδα.

Αντιδράσεις για τη δολοφονία

Η επίθεση καταδικάστηκε από πολιτικούς, προερχόμενους από όλες τις παρατάξεις και προκάλεσε οργή στην Ιταλία. Η 7η Σεπτεμβρίου ανακηρύχθηκε ημέρα πένθους στο Κολεφέρο, καθώς και στο Παλιάνο, την κοντινή πόλη όπου ζούσε ο Ντουάρτε.

Στο μεταξύ, οι τέσσερις δράστες έχουν δεχτεί σωρεία προσβολών και μίσους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από ανθρώπους που εξοργίστηκαν με τον θάνατο του 21χρονου, με αποτέλεσμα να δημιουρηγθεί το hashtag #vigliacchi (δειλοί) να είναι δημοφιλές στην Ιταλία

Ο κυβερνήτης του Λάτσιο, Νίκολα Ζινγκαρέτι σχολίασε στο Facebook: «Ο Γουίλι ήθελε να γίνει μάγειρας, σήμερα η μητέρα του μας μίλησε για αυτό. Όλοι θρηνούμε αυτόν τον γενναιόδωρο νεαρό άνδρα, μαζί με τους φίλους και την οικογένειά του. Θα δώσουμε σε ένα ξενοδοχειακό ινστιτούτο στο Λάτσιο το όνομα του Γουίλι. Η Περιφέρεια του Λάτσιο αναλαμβάνει την υποχρέωση να καλύψει όλα τα έξοδα που απαιτηθούν κατά τις νομικές διαδικασίες για τον θάνατο του Ουίλι. Δεν θα αφήσουμε την οικογένεια μόνη της».

«Ο Ουίλι αξίζει δικαιοσύνη»

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας, Λουίτζι Ντι Μάιο τόνισε: «Δεν μπορείς να πεθάνεις με αυτό τον τρόπο. Στα 21 του, σκοτώθηκε από μια ομάδα κακοποιών, ξυλοκοπήθηκε με κλοτσιές και γροθιές. Δεν είναι δυνατόν. Ο Ουίλι αξίζει δικαιοσύνη και όποιος τον σκότωσε πρέπει να πληρώσει και να τιμωρηθεί υποδειγματικά».

πηγή: in.gr