Εντολή Ερντογάν στα πλοία που συνοδεύουν το Oruc Reis: «Μην ανοίξετε πρώτοι πυρ»

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 09 Σεπτεμβρίου 2020 13:00 Εντολή Ερντογάν στα πλοία που συνοδεύουν το Oruc Reis: «Μην ανοίξετε πρώτοι πυρ»

Σύμφωνα με την Millyet και την Sabah, η απόφαση πάρθηκε στο υπουργικό συμβούλιο της Δευτέρας.

Πριν από λίγες ημέρες είχε δει το φως της δημοσιότητας από μέσω ανταπόκρισης για γερμανικής Die Welt, η εντολή που είχε δώσει ο Ταγίπ Ερντογάν στους επικεφαλής του τουρκικού στρατού για βύθιση ελληνικού πλοίοι ή κατάρριψη ελληνικού αεροπλάνου.

Τώρα, μία εβδομάδα σχεδόν μετά, τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά. Αυτά τουλάχιστον υποστηρίζουν δημοσιεύματα στην γειτονική χώρα της Sabah και της Millyet.

Σύμφωνα με αυτά λοιπόν, ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας έχει δώσει εντολή στα πλοία που συνοδεύουν το Oruc Reis να μην είναι αυτά που θα πυροβολήσουν πρώτα τα ελληνικά, σε περίπτωση επεισοδίου, αλλά να κάνουν ότι μπορούν για να το προστατεύσουν ωκαιανογραφικό.

Η οδηγία δόθηκε στο υπουργικό συμβούλιο που έγινε την Δευτέρα υπό την προεδρία του Ερντογάν, όπου και συζητήθηκε εκτενώς οι κινήσεις και η συνεργασία της Ελλάδας με την Γαλλία.

Εκεί ειπώθηκε πως μπορεί η χώρα μας να φέρει σε διεθνές επίπεδο το θέμα της Μεσογείου, αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι έχει δίκιο, δίνοντας μάλιστα νέα οδηγία προς τους υπουργού να λένε πως «έχουμε εμπιστοσύνη στον εαυτό μας και τα δικαιώματα της Τουρκίας απορρέουν από το διεθνές δίκαιο».

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση