Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιταλία: "Θα έχουμε σωθεί στο τέλος του χειμώνα από τον κορωνοϊό" λέει ο υπουργός Υγείας

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 13 Σεπτεμβρίου 2020 19:06 Ιταλία: "Θα έχουμε σωθεί στο τέλος του χειμώνα από τον κορωνοϊό" λέει ο υπουργός Υγείας

"Πρέπει να αντέξουμε άλλους έξι μήνες, στο τέλος του χειμώνα θα έχουμε σωθεί", τόνισε ο Σπεράντσα.

Σε συνέντευξή στην εφημερίδα La Repubblica, o Ιταλός υπουργός υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα αναφέρθηκε στη στρατηγική της κυβέρνησης του Τζουζέπε Κόντε για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

"Πρέπει να αντέξουμε άλλους έξι μήνες, στο τέλος του χειμώνα θα έχουμε σωθεί", τόνισε ο Σπεράντσα.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η επανέναρξη της πειραματικής φάσης του εμβολίου AstraZeneca, "είναι οπωσδήποτε μια καλή είδηση", διότι "τα προβλήματα που είχαν προκύψει δεν συνδέονταν με το εμβόλιο".

Σε ότι αφορά την επανέναρξη του σχολικού έτους, που στην Ιταλία ορίστηκε για αύριο, ο Ιταλός υπουργός υγείας τόνισε ότι "οι εκπαιδευτικοί δεν θα μείνουν μόνοι και τα προβλήματα τα οποία μπορεί να προκύψουν θα αντιμετωπίζονται από το εθνικό σύστημα υγείας της χώρας".

Ο Σπεράτσα, τέλος, κατέστησε σαφές ότι η μέτρηση της θερμοκρασίας των παιδιών θα πρέπει να γίνεται από τους γονείς, στο σπίτι, και ότι "για απουσίες μεγαλύτερες των τριών ημερών θα πρέπει να προσκομίζεται βεβαίωση υπογεγραμμένη από τον παιδίατρο".

πηγή: thetoc.gr