Τσαβούσογλου: Για συντήρηση το Oruc Reis – «Η Ελλάδα λειτουργεί με τα κόμπλεξ μικρής χώρας»

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2020 12:04 Τσαβούσογλου: Για συντήρηση το Oruc Reis – «Η Ελλάδα λειτουργεί με τα κόμπλεξ μικρής χώρας»

Ας μας ρωτούσαν από την Ελλάδα για το Oruc Reis, είπε δηκτικά ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών. Δήλωσε βέβαιος ότι η ΕΕ δεν θα επιβάλλει κυρώσεις στην Τουρκία.

Νέα επίθεση στην Ελλάδα εξαπέλυσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. «Η Ελλάδα λειτουργεί με τα κόμπλεξ μιας μικρής χώρας», είπε και μας κατηγόρησε για μαξιμαλιστικές θέσεις. «Η Ελλάδα ας πούμε τώρα μπορεί να πει πως δεν ισχύει ο χάρτης της Σεβίλλης και μαξιμαλιστικές θέσεις της δεν ισχύουν».

Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας είπε ακόμα ότι η Τουρκία δεν περιμένει πως η Ευρωπαϊκή Ένωση θα της επιβάλει κυρώσεις εξαιτίας της διένεξής της με την Ελλάδα στην ανατολική Μεσόγειο.

Και ισχυρίστηκε στη συνέντευξή του στο NTV ότι η Τουρκία είναι ανοικτή για συνομιλίες χωρίς προϋποθέσεις.

Για το Oruc Reis επανέλαβε το τροπάρι που λένε όλοι οι Τούρκοι από χθες μετά την επιστροφή του στην Αττάλεια: «Ο Έλληνας πρωθυπουργός είπε καλό βήμα. Η Ελληνίδα πρόεδρος είπε υποχώρηση. Ας μας ρωτούσαν να το λέγαμε πως επέστρεψε για συντήρηση. Μάλλον μιλούν στο κοινό τους».

πηγή: newsit.gr

 

Προσαρμοσμένη αναζήτηση