Κορωνοϊός: Εξιτήριο πήρε ο Μπερλουσκόνι - "Η δυσκολότερη δοκιμασία της ζωής μου" [Εικόνες]

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2020 16:01 Κορωνοϊός: Εξιτήριο πήρε ο Μπερλουσκόνι - "Η δυσκολότερη δοκιμασία της ζωής μου" [Εικόνες]

Ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι εξήλθε του νοσοκομείου όπου νοσηλευόταν από τις 3 Σεπτεμβρίου λόγω κορωνοϊού.

Ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι εξήλθε του νοσοκομείου Σαν Ραφαέλα του Μιλάνου, όπου νοσηλευόταν από τις 3 Σεπτεμβρίου λόγω κορωνοϊού.

"Ήταν η δυσκολότερη δοκιμασία της ζωής μου. Κατάφερα, όμως, να ξεπεράσω κι αυτή", δήλωσε ο Καβαλιέρε στους δημοσιογράφους.

"Συμπαραστέκομαι σε όλους τους ασθενείς του κορωνοϊού"

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι "τον βοήθησε να θεραπευθεί και η μεγάλη υποστήριξη και αγάπη των Ιταλών, ιδίως τις πρώτες τρεις, δύσκολες ημέρες της ασθένειας". Παράλληλα, κάλεσε όλους τους πολίτες να σεβαστούν τους κανόνες πρόληψης και προφύλαξης, υπενθυμίζοντας ότι είχε απευθύνει σχετική έκκληση και πριν αρρωστήσει.

"Συμπαραστέκομαι σε όλους τους ασθενείς του κορονοϊού και στις οικογένειές τους", κατέληξε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι γεννήθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου 1936 και διετέλεσε Πρωθυπουργός της Ιταλίας, τις περιόδους 1994-1995, 2001-2006 και 2008-2011.

Το χρονικό της ασθένειας

Ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι εισήχθη αργά το βράδυ της Πέμπτης 3 Σεπτεμβρίου στο νοσοκομείο Σαν Ραφαέλε του Μιλάνου, δυο μέρες μετά το θετικό τεστ κορονοϊού, όπως έκαναν γνωστό οι ίδιοι του οι συνεργάτες. Σε σχετική ανακοίνωση γράφτηκε ότι "η εισαγωγή αποφασίσθηκε για προληπτικούς λόγους μετά την εμφάνιση κάποιων συμπτωμάτων", αλλά "η γενικότερη κατάσταση του Μπερλουσκόνι δεν είναι σοβαρή".

Η διάγνωση

Πνευμονία σε πρώιμο στάδιο διαγνώσθηκε από τους γιατρούς στον Ιταλό πρώην πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ο οποίος υπεβλήθη και σε αξονική τομογραφία.

Θετική και η κόρη του

Η μεγαλύτερη κόρη του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, η Μαρίνα, προέκυψε επίσης θετική στον κορονοϊό, σύμφωνα με πληροφορίες του ιταλικού πρακτορείου ειδήσεων Ansa. Στενοί της συνεργάτες, πάντως, είχαν αφήσει να διαρρεύσει ότι είναι καλά στην υγεία της και συνεχίζει να εργάζεται κανονικά.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου έγινε γνωστό ότι νοσούν και δύο από τα μικρότερα παιδιά του Καβαλιέρε: η Μπάρμπαρα, 36 ετών, και ο Λουίτζι, 31 ετών. Η Μαρίνα Μπερλουσκόνι, 54 ετών και κορυφαία μάνατζερ του οικογενειακού της ομίλου, είχε τεθεί σε αυτοαπομόνωση από την περασμένη Τετάρτη, όταν ο πατέρας της και πρώην πρωθυπουργός διαγνώσθηκε θετικός στον ιό.

Πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση