Κορωνοϊός: Αμερικανίδα που είχε ταξιδέψει στην Ελλάδα έσπειρε τον ιό σε γερμανική πόλη

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2020 11:36 Κορωνοϊός: Αμερικανίδα που είχε ταξιδέψει στην Ελλάδα έσπειρε τον ιό σε γερμανική πόλη

Η πόλη Γκάρμις Παντενκίρχεν στη Βαυαρία γέμισε κορωνοϊό λόγω των διακοπών μίας Αμερικανίδας στην Ελλάδα.

Έκτακτα περιοριστικά μέτρα έλαβε η πόλη Γκάρμις Παντενκίρχεν της Βαυαρίας εξαιτίας... διακοπών μίας νεαρής γυναίκας από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα και της συμπεριφοράς που επέδειξε στη συνέχεια.

Σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους, υπεύθυνη για την μαζική εξάπλωση του κορονοϊού στην περιφέρεια που βρίσκεται στις Άλπεις, στα σύνορα με την Αυστρία, είναι μια Αμερικανίδα, μόνιμη κάτοικος της περιοχής, η οποία επέστρεψε από διακοπές στην Ελλάδα.

Η 26χρονη, το όνομα της οποίας δεν δόθηκε στη δημοσιότητα, μετά την επιστροφή της, επισκέφτηκε αρκετά τοπικά μπαρ, παρότι είχε αναπτύξει συμπτώματα και της είχαν δοθεί αυστηρές συστάσεις να παραμείνει σε απομόνωση, μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα του τεστ.

Σύμφωνα με το euronews, tα έκτακτα μέτρα που ελήφθησαν στην περιοχή περιλαμβάνουν το κλείσιμο εστιατορίων και μπαρ στις 10 το βράδυ, για όλη τη διάρκεια της επόμενης εβδομάδας.

Στη Γερμανία, από το ξεκίνημα της πανδημίας έχουν καταγραφεί 260.000 κρούσματα ενώ 9.351 άνθρωποι έχουν πεθάνει από Covid-19.

Μάλιστα, τα επιβεβαιωμένα περιστατικά μόλυνσης από το νέο κορονοϊό αυξήθηκαν κατά 1.407 στα 261.762, την Τρίτη σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ (RKI).

Ο αριθμός των θανάτων αυξήθηκε κατά 12 στους 9.362, όπως δείχνει η ίδια καταμέτρηση.

πηγή: thetoc.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση