Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εικόνες και βίντεο από τον τυφώνα Σάλι - Κίνδυνος για ιστορικές πλημμύρες

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2020 18:21 Εικόνες και βίντεο από τον τυφώνα Σάλι - Κίνδυνος για ιστορικές πλημμύρες

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Φλόριντα...

Καταρρακτώδης βροχή και ισχυρότατοι άνεμοι πλήττουν τις νοτιοανατολικές ακτές των ΗΠΑ, με τον τυφώνα Σάλι να εξελίσσεται σήμερα σε τυφώνα κατηγορίας δύο. Έφτασε στην Ακτή του Κόλπου της Αλαμπάμα. 

Με ανέμους που κινούνταν με 160 χλμ την ώρα ο Σάλι προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές, ενώ σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων, υπάρχει κίνδυνος για «ιστορικές, καταστροφικές και απειλητικές για τη ζωή πλημμύρες», με το νερό να φθάνει τα 60 εκατοστά καθώς ο κυκλώνας κινείται προς την ενδοχώρα.

Joe Raedle via Getty Images

«Η Σάλι έχει ένα χαρακτηριστικό που δεν εμφανίζεται συχνά: μια αργή ταχύτητα προς τα εμπρός, και αυτό θα επιδεινώσει τις πλημμύρες», δήλωσε ο Ed Rappaport, αναπληρωτής διευθυντής του κέντρου.

 

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Φλόριντα

Καθώς ο τυφώνας κατευθύνεται προς το σύνορο της Αλαμπάμα με την Φλόριντα, ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κήρυξε την πολιτεία της Φλόριντα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

 

Οι αρχές στο Νότο κάλεσαν τους κατοίκους να προστατευτούν από τους ανέμους και την βροχή, ενώ διατάχθηκε η εκκένωση ορισμένων περιοχών, για προληπτικούς λόγους.

Χωρίς ηλεκτρικό έμειναν περίπου 150.000 σπίτια και επιχειρήσεις.

 

Σφοδρές βροχοπτώσεις αναμένονται στην Αλαμπάμα, στην Τζόρτζια και στην Νότια Καρολίνα μέχρι την Παρασκευή, προκαλώντας προβλήματα στις μετακινήσεις και στην προμήθεια καυσίμων στα νοτιοανατολικά.

Joe Raedle via Getty Images

Οι καταστροφές από τον κυκλώνα Σάλι αναμένεται να ανέλθουν σε δύο με τρία δισεκατομμύρια δολάρια, εκτιμά ο Τσακ Γουότσον της εταιρείας Enki Research. Στον Κόλπο του Μεξικού ανεστάλη η παραγωγή σχεδόν 500.000 βαρελιών την ημέρα αργού πετρελαίου και 759 εκατομμυρίων κυβικών ποδών την ημέρα φυσικού αερίου, σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Εσωτερικών.

Πηγή: huffingtonpost (Mε πληροφορίες από Reuters)