Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Maya Gabeira "δάμασε" τα κύματα και έσπασε το Ρεκόρ Γκίνες

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου 2020 21:16 Η Maya Gabeira "δάμασε" τα κύματα και έσπασε το Ρεκόρ Γκίνες

Η Maya Gabeira "δάμασε" ένα κύμα ύψους 22,4 μέτρων καταρρίπτοντας το τελευταίο Ρεκόρ Γκίνες, το οποίο όμως άνηκε και πάλι στην ίδια. "Το να θέσω ρεκόρ Γκίνες για δεύτερη φορά είναι τρελό", παραδέχεται.

Η Βραζιλιάνα Maya Gabeira το 2018 είχε κατακτήσει την πρωτιά στο Ρεκόρ Γκίνες καθώς, ανάμεσα στις γυναίκες, είχε καταφέρει να σερφάρει το μεγαλύτερο κύμα. Στις 20 Φεβρουαρίου η ίδια ξεπέρασε τον εαυτό της, σερφάροντας ένα κύμα 22,4 μέτρων, κατακτώντας την πρωτιά και θέτοντας τον πήχη ακόμα ψηλότερα.

Το γεγονός έλαβε χώρα στην παραλία της Πορτογαλίας "Praia do Norte" κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας εκδήλωσης "WSL (World Surf League) Nazare Tow Surfing Challenge".

"Το κύμα ήταν πολύ ξεχωριστό αλλά και τρομαχτικό παράλληλα", ανέφερε.

"Το να θέσω ένα Ρεκόρ Γκίνες υπήρξε ένα όνειρο εδώ και χρόνια", είχε εξηγήσει η Maya σε συνέντευξή της το 2018. "Το να το ξανακάνω είναι κάπως τρελό", εξηγεί σήμερα στον Οργανισμό.

Όλα αυτά έρχονται 7 χρόνια μετά από ένα πολύ σοβαρό ατύχημα της αθλήτριας το 2017. Η "σύγκρουση" με ένα μεγάλο κύμα την άφησε αναίσθητη στο νερό, έως τη στιγμή που σώθηκε από τον Carlos Burle, έναν συναθλητή της.

"Ακόμα αγαπώ το άθλημα, παρά τις δύσκολες στιγμές και τους σοβαρούς τραυματισμούς", εξηγεί.

Πηγή: News247.gr