Το “άλλο” πρόσωπο του Ερντογάν: Να δώσουμε χρόνο στη διπλωματία

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2020 11:02 Το “άλλο” πρόσωπο του Ερντογάν: Να δώσουμε χρόνο στη διπλωματία

Με τις NAVTEX για ασκήσεις με πραγματικά πυρά στα ανοικτά Χίου και Λέσβου και με το Barbaros να «σουλατσάρει» παράνομα στην Κυπριακή ΑΟΖ, ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παίζει τώρα το χαρτί της διαλλακτικότητας.

Με ανάρτησή του στο προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ο Ερντογάν αναφέρει πως «Η Τουρκία είναι ένα κράτος με ρίζες σε 2.000 χρόνια ιστορίας. Χωρίς να διακατεχόμαστε από κάποιο σύμπλεγμα συνεχίζουμε όλες τις διαδικασίες στις οποίες εμπλεκόμαστε με τρόπο αξιοπρεπή και ώριμο, αδιαφορώντας για τις επίμονες προκλήσεις».

Και ο Ερντογάν συνεχίζει: «Ακούγοντας κάθε ειλικρινές αίτημα, σκοπεύουμε να δώσουμε στη διπλωματία όσο το δυνατόν περισσότερο χώρο και να λύσουμε τα προβλήματα με διάλογο, από τον οποίο μπορούν να κερδίσουν όλοι. Υπό αυτή την οπτική γωνία, θα συνεχίσουμε να υπερασπίζουμε κάθε σταγόνα ύδατος και γης της χώρας μας μέχρι τέλους».

Η ανάρτηση αυτή του Ερντογάν φέρεται από μερίδα του τουρκικού Τύπου ως απάντηση στο μήνυμα Μακρόν -πάλι μέσω Twitter- για την ανάγκη διαλόγου, στο πλαίσιο της Συνόδου Med-7 στην Κορσική και του πρόσφατου ψηφίσματος του Ευρωκοινοβουλίου. «Φαίνεται πως αυτά τα μηνύματα (σσ της Κορσικής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου) έγιναν ακουστά», σημείωνε ο Εμανουέλ Μακρόν.

Η κίνηση Ερντογάν γίνεται μόλις λίγες ημέρες πριν την Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης με θέμα την Τουρκία, κατά την οποία θα παρουσιαστεί και ο κατάλογος των πιθανών κυρώσεων στην Τουρκία ως «αντίπαλο δέος» στις μονομερείς ενέργειες της Άγκυρας.

Αναλυτές συνδυάζουν την κίνηση Ερντογάν και με την γνωστοποίηση της είδησης πως την ερχόμενη εβδομάδα θα βρεθεί στην Ελλάδα ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, Μάικ Πομπέο, ο οποίος θα επισκεφτεί και την βάση της Σούδας, ενώ δεν αποκλείεται να συναντηθεί και με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

πηγή: OnAlert.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση