Οι Ρώσοι ξεπέρασαν τον εαυτό τους! Βομβαρδιστικά έμειναν στον αέρα για περισσότερο από μία ημέρα (vid)

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020 09:46 Οι Ρώσοι ξεπέρασαν τον εαυτό τους! Βομβαρδιστικά έμειναν στον αέρα για περισσότερο από μία ημέρα (vid)

Δύο ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά έκαναν ένα παγκόσμιο ρεκόρ για συνεχή πτήση αεροσκαφών της κλάσης τους, σύμφωνα με τον επικεφαλής της αεροπορίας μακράς κλίμακας της Ρωσικής Αεροδιαστημικής Δύναμης.

«Σήμερα, (19/9/2020) δύο πληρώματα έκαναν νέο παγκόσμιο ρεκόρ απόστασης και διάρκειας πτήσης σε δύο υπερηχητικά στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-160» ανέφερε ο Ρώσος διοικητής.

Όπως ανέφερε οι πιλότοι βρίσκονταν στον αέρα για περισσότερες από 25 ώρες, διανύοντας περισσότερα από 25 χιλ. χλμ, ενώ πρόσθεσε ότι κανείς «δεν έχει πετάξει για περισσότερο σε αεροπλάνο τέτοιας κλάσης».

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο άμυνας, η πτήση των δύο Tu-160 πραγματοποιήθηκε πάνω από ουδέτερα ύδατα στο κεντρικό τμήμα του Αρκτικού Ωκεανού, τον Ειρηνικό Ωκεανό, τη Θάλασσα Λάπτεφ, της Ανατολική Σιβηρική Θάλασσα, τη Θάλασσα Κάρα, τη Θάλασσα Τσουκότκα και τη Θάλασσα Μπάρεντς.

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας, πραγματοποιήθηκαν τρεις εναέριοι ανεφοδιασμοί, με τη βοήθεια 6 αεροσκαφών Il-78.

«Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, τα βομβαρδιστικά συνοδεύτηκαν από μαχητικά Su-35 καθώς και αεροσκάφη άλλων χωρών» σημείωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: onalert.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση