Ερντογάν: Άλλα είπε στην Μέρκελ και άλλα μετά! «Για όλα φταίει η Ελλάδα»

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020 18:01 Ερντογάν: Άλλα είπε στην Μέρκελ και άλλα μετά! «Για όλα φταίει η Ελλάδα»

Δεν πρόλαβαν να πατήσουν το κουμπί λήξης της τηλεδιάσκεψης η Μέρκελ και ο Μισέλ και ο Τούρκος Πρόεδρος ανέβασε τους τόνους κατηγορώντας για όλα την Ελλάδα.

Άλλα είπε στην Άνγκελα Μέρκελ και τον Σαρλ Μισέλ και άλλα είπε στην ομιλία του στον ΟΗΕ. Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας για τα 75 χρόνια από την Ίδρυση του ΟΗΕ επιτέθηκε στην Ελλάδα και είπε ότι δεν φταίει για τίποτα στην Ανατολική Μεσόγειο.

Όπως είπε: «Ο λόγος για τα προβλήματα στην περιοχή (ανατολική Μεσόγειο) σήμερα είναι οι μονομερείς ενέργειες της Ελλάδας με μαξιμαλιστικές απαιτήσεις από το 2003».

Από τα βέλη του δεν γλίτωσε και ο Εμανουέλ Μακρόν αφού είπε φωτογραφίζοντας την Γαλλία: «Πίσω από την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο υπάρχουν χώρες που δρουν πιστεύοντας ότι «ο νικητής τα παίρνει όλα!»

Για το Κυπριακό είπε «Θα υποστηρίξουμε όποι λύση εγγυάται σε μόνιμη βάση στην ασφάλεια των Τουρκοκυπρίων και τα ιστορικά και πολιτικά τους δικαιώματα στο νησί» προσθέτοντας ότι το μόνο εμπόδιο για λύση είναι η ασυμβίβαστη, άδικη και κακομαθημένη προσέγγιση από την ελληνική πλευρά».

Τι είπε στην Μέρκελ και στον Μισέλ

Μια ώρα και 40 λεπτά κράτησε η τηλεδιάσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Σαρλ Μισέλ, όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ.

Στην τηλεδιάσκεψη όπως μεταδίδεται ήταν παρόντες ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο Χουλουσί Ακάρ και ο Ιμπραήμ Καλίν.

Ο Ερντογάν θέλει… αποκλιμάκωση και συζητήσεις

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu ο Ερντογάν δήλωσε στους συνομιλητές του ότι το μομέντουμ της αποκλιμάκωσης πρέπει να διατηρηθεί με αμοιβαία βήματα για τη μείωση της έντασης και τη λειτουργία των διαύλων διαλόγου.

Δήλωσε ακόμα ότι εξαρτάται από την Ελλάδα το πώς θα αναθερμανθούν τα κανάλια διαλόγου και πώς θα προχωρήσουν.

Είπε ακόμα ότι πιστεύει πως σημαντικές αποφάσεις θα ληφθούν μέσα από μια πολυμερή διάσκεψη χωρών της περιοχής με όλους τους εμπλεκόμενους συμπεριλαμβανομένων και των Τουρκοκυπρίων…

Όπως μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, «η Τουρκία δίνει πάντα προτεραιότητα στον διάλογο και τις διαπραγματεύσεις παρά στις προκλήσεις» φαίνεται να ισχυρίστηκε ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υπογραμμίζοντας ότι χρειάζονται αμοιβαία μέτρα για να διατηρηθεί η δυναμική που έχει επιτευχθεί στην Ανατολική Μεσόγειο ώστε να μειωθούν οι προκλήσεις.

πηγή: newsit.gr

Προσαρμοσμένη αναζήτηση