Νέα Υόρκη: Φτιάχνουν άγαλμα της Γκίνσμπεργκ στο Μπρούκλιν

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020 16:26 Νέα Υόρκη: Φτιάχνουν άγαλμα της Γκίνσμπεργκ στο Μπρούκλιν

Η Πολιτεία της Νέας Υόρκης θα τιμήσει την μνήμη την Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπεργκ με άγαλμα στη γενέτειρά της, το Μπρούκλιν, σύμφωνα με ανακοίνωση του κυβερνήτη Άντριου Κουόμο.

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα συσταθεί επιτροπή, η οποία θα συμβουλευτεί ντόπιους καλλιτέχνες και πολιτιστικά ιδρύματα για να προτείνει ιδέες τόσο για το σχέδιο του αγάλματος όσο και για την ακριβή τοποθεσία ανέγερσής του.

«Ως δικηγόρος, νομικός και καθηγήτρια, (η δικαστής Γκίνσμπεργκ) επαναπροσδιόρισε την ισότητα των φύλων ως προς το δικαίωμα εκπροσώπευσης σε θεσμούς και τα δικαιώματα του πολίτη και εξασφάλισε ότι η Αμερική ανταποκρίθηκε στα ιδανικά της ίδρυσής της – ήταν μια μνημειώδης φιγούρα ισότητας και μπορούμε όλοι να συμφωνήσουμε ότι αξίζει ένα μνημείο προς τιμήν της» είπε, σε ανακοίνωση, ο Κουόμο. «Ενώ η οικογένεια της Νέας Υόρκης θρηνεί τον θάνατο της Δικαστή Γκίνσμπεργκ, με υπερηφάνεια θυμόμαστε ότι ξεκίνησε το απίστευτο ταξίδι της από εδώ, στο Μπρούκλιν. Η υστεροφημία της θα συνεχίζει να ζει μέσα στην πρόοδο που δημιούργησε για την κοινωνία μας, και αυτό το άγαλμα θα είναι μια υλική υπενθύμιση των πολλαπλών συνεισφορών της στην Αμερική που ξέρουμε σήμερα αλλά και μια έμπνευση για όσους θα συνεχίσουν, για πολλές γενιές, να χτίζουν πάνω στο πελώριο συνολικό έργο της» πρόσθεσε.

Η Γκίνσμπεργκ πέθανε στο σπίτι της στην Ουάσινγκτον την περασμένη Παρασκευή, σε ηλικία 87 χρόνων μετά από παρατεταμένη μάχη με καρκίνο του παγκρέατος. Το Σαββατοκύριακο, ένας δαντελένιος γιακάς τοποθετήθηκε σε ένα άλλο άγαλμα στη Νέα Υόρκη, το «Fearless Girl» του Μανχάταν. Ήταν μια ευθεία αναφορά στην Γκίνσμπεργκ, η οποία συχνά φορούσε δαντελένιο γιακά σε μια προσπάθεια να «εκθηλύνει, χωρίς διάθεση απολογίας» την κατά τα άλλα άχαρη στολή των μελών του Ανωτάτου Δικαστηρίου. Η εταιρεία διαχείρισης ακινήτων State Street Global Advisors, η οποία είχε παραγγείλει το εν λόγω άγαλμα, έβαλε ολοσέλιδη διαφήμιση στο κυριακάτικο φύλλο των Τάιμς της Νέας Υόρκης παρουσιάζοντας αυτόν τον φόρο τιμής στην Γκίνσμπεργκ, με λεζάντα «Εις υγείαν του πρωτοτύπου».

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Προσαρμοσμένη αναζήτηση