Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Επεκτείνεται το lockdown στη Μαδρίτη!

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020 15:01 Επεκτείνεται το lockdown στη Μαδρίτη!

Σε νέες ζώνες επεκτείνονται οι περιορισμοί μετακινήσεων πολιτών στη Μαδρίτη. Η ισπανική πρωτεύουσα είναι το επίκεντρο του νέου κύματος κορωνοϊού που προκαλεί ανησυχία στην Ισπανία.

Οι περιορισμοί στις μετακινήσεις των πολιτών έχουν τεθεί σε ισχύ από την περασμένη Δευτέρα (21.09.2020) στην περιοχή της Μαδρίτης προκειμένου να ανακοπεί η πανδημία της Covid-19.

Φαίνεται όμως πως «κοκκίνισαν» κι άλλες περιοχές στη Μαδρίτη, με αποτέλεσμα οι τοπικές υγειονομικές αρχές να αποφασίσουν να επεκτείνουν τα μέτρα και σε νέες ζώνες.

Περίπου 167.000 επιπλέον κάτοικοι της Μαδρίτης δεν μπορούν να βγουν από τη συνοικία του από τη Δευτέρα, εκτός κι αν θέλουν να μετακινηθούν για συγκεκριμένους λόγους, όπως το να πάνε στη δουλειά τους ή στο γιατρό.

Η απόφαση αυτή αυξάνει τον αριθμό των πολιτών που επηρεάζονται από τους περιορισμούς στην περιοχή σε πάνω από 1 εκατ. ανθρώπους. Από την πυκνοκατοικημένη περιοχή της Μαδρίτης, που αποτελεί εστία του κορωνοϊού, προέρχεται πάνω από ένα τρίτο των εισαγωγών στα νοσοκομεία της Ισπανίας.

Η ισπανική κυβέρνηση έχει συστήσει να τεθεί και πάλι σε lockdown ολόκληρη η πόλη της Μαδρίτης προκειμένου να ανακοπεί η εξάπλωση του κορωνοϊού, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Σαλβαδόρ Ιγια.

Τα μέτρα στη Μαδρίτη έχουν προκαλέσει αντιδράσεις στους πολίτες, που κάνουν διαδηλώσεις και την Πέμπτη συγκρούστηκαν με την αστυνομία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ